Enterprise

Google verslaat Facebook in acqisitie van drone maker

Helaas voor Facebook, want Google heeft een deal gesloten met Titan Aerospace om het bedrijf over te nemen. Beide giganten waren in de race om Titan Aerospace te kopen, een bedrijf dat zich richt op het maken van drones op zonne-energie.

Facebook was volgens verschillende media al in gesprek met de drone producent, maar heeft het bedrijf besloten om met Google in zee te gaan. Facebook heeft overigens zelf alsnog een bedrijf gekocht dat zich richt op het maken van drones.

De drones waar het hier om gaat zijn niet de kleine afstand bestuurbare varianten die we veel op straat zien. Het gaat hier echt om drones die zich op flinke hoogte kunnen geven en zichzelf voorzien van spanning door het gebruik van zonnecollectoren. Naar verluid wil Google met deze acquisitie zich gaan richting om het inzetten van drones voor project Loon. Beide web-giganten zijn druk in de race om als eerste een wereldwijde dekking te bieden van draadloos internet, om de resterende 5 miljard mensen de mogelijkheid te bieden om internet te gebruiken.

Op dit moment heeft Google nog helium ballonnen in gebruik voor het verspreiden van het draadloze signaal, maar hier zou in de toekomst verandering in kunnen komen met bijvoorbeeld de inzet van deze drones.

Drone Titan

 

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button