Beeld en geluid

Google schrapt koptelefoon aansluiting en komt met Pixel Buds oordopjes

Toen Apple besloot om de 3,5mm jack-aansluiting te verwijderen van de iPhone 7 was er veel kritiek. Het werd zelfs beschouwd als een kansloze zet. Toch laat Google vandaag weten dat zij ook geen ondersteuning meer bieden voor de traditionele jackplug. Ze schrappen de aansluiting op de nieuwe Pixel 2 en stappen volledig over op draadloos.

De oplossing om toch muziek te luisteren op je Pixel 2 is natuurlijk heel eenvoudig. Je kunt gebruik maken van Bluetooth en klaar ben je. Zoals Sheldon in The Big Bang Theory al zei: “Everything is better with Bluetooth”. Google heeft ook zelf nieuwe oordopjes ontwikkeld en die hebben de naam Pixel Buds gekregen. Klinkt als een soort van snoepje, of niet? Deze draadloze oordopjes worden doormiddel van Bluetooth verbonden met de Pixel 2 en klaar ben je. De oordopjes zijn niet helemaal draadloos, want er zit wel een draadje tussen de beide oordopjes. Maar goed, dit mogen we wel draadloos noemen.

Pixel Buds

Ze werken ook prima samen met Google Assistant. Dit is zeer handig voor het geven van stemcommando’s of om live vertaling te krijgen als je iemand spreekt die één van de 40 ondersteunde talen spreekt. Vooral dit laatste is onwijs handig tijdens een vakantie of zakenreis. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is minimaal Android Nougat.

Het bedienen van de oordopjes heeft Google handig geregeld. Geen knopjes of dergelijke uitsteeksels, maar gewoon lekken swipen. Je zet ze aan door over de rechter oordop te swipen. Nummertje verder? Gewoon even tikken. Google belooft dat je vijf uur accuduur toot je beschikking hebt als de Pixel Buds volledig zijn opgeladen. En als ze leeg zijn dan kun je ze eenvoudig opladen door ze in het doosje te stoppen. In totaal moet deze combinatie goed zijn voor 24 uur luisterplezier.

Pixel Buds 2

Je kunt de Pixel Buds verkrijgen in de kleuren blauw, wit en zwart. Ze gaan zo’n $159 kosten en zijn vanaf vandaag te reserveren. De levering zal in de maand november plaatsvinden.

 

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button