Google Maps met Argumented Reality, is dit de toekomst van navigatie?

Navigeren met zo’n pijltje op een kaart, dat is toch ouderwets? Als het aan Google ligt loopt iedereen straks met behulp van Argumented Reality (AR) de weg te zoeken. Het beeld van je camera gecombineerd met pijlen voor de richting. Mag ik al Google?

De nieuwe manier van navigeren zit gewoon in Google Maps. Zoals je gewend bent maakt de app gebruik van het GPS-signaal van je smartphone om te zien waar je loopt. Daarnaast wordt het beeld van je camera getoond in combinatie met de routewijzers in 3D. Dit wil trouwens niet zeggen dat de traditionele navigatie gaat verdwijnen uit Google Maps.

Nu loop je lekker op straat de route te volgende naar een toeristische attractie. Telefoon op ooghoogte voor je uit en wandelen maar! Google wil voorkomen dat je de gehele reis via het beeldscherm van je smartphone ziet. Hiermee heb je immers de kans dat je bepaalde dingen niet ziet en dat is gevaarlijk. Om die reden krijg je af en toe de melding om je scherm te laten zakken of hij kan ineens grijs kleuren. Allemaal manieren om te zorgen dat je nog wel even de werkelijkheid in de gaten houdt.

Het klinkt misschien wat vreemd, maar waarschijnlijk lopen we binnen korte termijn allemaal zo in de rondte. Toch is deze technologie wat meer gericht op wearbles. Met een slimme bril bijvoorbeeld zou je dit erg handig kunnen gebruiken. Had Google niet zo’n ding? Ehhrr….

Mocht je al onderweg zijn naar de App Store of Play Store op je smartphone: wacht nog maar even. Google’s nieuwe manier van navigeren werd dan wel eerder aangekondigd, toch kun je er nog geen gebruik van maken. De nieuwe app is enkel voor een selecte groep testers beschikbaar gesteld. Toch denk ik niet dat hij lang op zich laat wachten. Voor nu moet je nog maar even ouderwets navigeren met Google Maps.
Mobiele versie afsluiten