Automotive

Google maakt bekend dat Android Auto er klaar voor is

Tijdens de Google I/O conferentie vorig jaar, kondigde de zoekmachinegigant al aan met een speciale Android versie voor in voertuigen te komen. Goed nieuwes voor alle geïnteresseerden, want vanaf dit moment is Android Auto beschikbaar voor consumenten in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Australië.

Het systeem zorgt ervoor de meest gebruikte functies die je nodig hebt tijdens het rijden, op het display in de auto te zien zijn. Denk hierbij aan navigatie op basis van Google Maps, het afspelen van muziek en berichten en notificaties. Hiermee is het niet nodig om je smartphone te pakken, maar is het kijken op de display voldoende. Ook is er ondersteuning voor bijvoorbeeld Spotify, zodat je ook onderweg je favoriete muziek kunt luisteren. Het enige dat je hiervoor nodig hebt, is de special Android Auto app op je smartphone.

Android Auto - Google Maps

Google kiest er bewust voor om bepaalde apps te weren op Android Auto. Zo is het niet mogelijk om gebruik te maken van Youtube of andere apps voor het kijken van tv en films. Hiermee komt de veiligheid van het autorijden niet onnodig in gevaar. Ook het feit dat het gehele systeem ondersteuning beidt voor stembesturing draagt hieraan bij. Geen geklooi met je smartphone, of via lastige kabeltjes.

Je kunt Android Auto binnenkort verwachten als optie bij verschillende automerken. Ook diverse aftermarket systemen van Pioneer zullen compatible zijn.

Android Auto - Open Auto Ailliance

 

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button