Social media

Google helpt DoubleClick klanten retargeted ads te kopen op Facebook

Ondanks dat het op social network gebiedt twee concurrenten zijn, hebben beide internetgiganten besloten om een partnerschap aan te gaan. Google wilde in zee met Facebook om hun DoubleCLick klanten te helpen advertenties te verkopen via het social networks biedingen platform FBX.

Ondanks dat Google nog geen indicatie heeft gegeven wanneer de samenwerking aan zal vangen, lijkt het er op dat dit slechts een kwestie van maanden is. Met de nieuwe samenwerking maakt Google het mogelijk voor klanten om advertenties op het FBX platform te plaatsen, via het door Google in 2008 aangekocht DoubleClick.

Deze strategische zet door Google is gemaakt om haar DoubleClick klanten tevreden te houden, ondanks dat Facebook hier uiteindelijk van profiteert. Het team van DoubleClick beschrijft haar rol binnen Google als volgt:

We help clients access dozens of private and public exchanges in more than 75 countries, and continue to see double-digit quarter-over-quarter growth in spend – last quarter was our biggest ever. We’re continuing to invest significantly in our technology to help advertisers and agencies buy programmatically across all devices and formats.

Google DoubleClick Facebook FBX

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button