tech365
Google Glass monturen voor glazen op scherpte 03

Google Glass nu ook mogelijk voor dragers van een bril op sterkte

Nu Google Glass een klein jaar beschikbaar is heeft Google aangekondigd dat er een oplossing komt voor dragers een normale bril met glazen op sterkte. Google gaat een aantal monturen uitbrengen die zowel geschikt zijn voor glazen op scherpte als voor het monteren van Google Glass.

In totaal heeft Google een viertal monturen ontworpen onder de naam “Titanium collection”. In tegenstelling tot het uitbesteden van het ontwerpen heeft Google besloten dit helemaal zelf te doen. Dit resulteert in een serie monturen die er niet alleen goed uit zien, maar ook nog eens perfect geschikt zijn voor het dragen van de Glass unit. Zoals de naam al aangeeft zijn de monturen gemaakt van titanium.

Het gaat hier dus echt alleen om de monturen die Google uitgebracht heeft, want de bijbehorende glazen op sterkte worden door een opticien geleverd. Om te zorgen dat dit allemaal geschikt is voor het gebruik met Glass zijn er een aantal opticiens opgeleid om dit in de praktijk te kunnen realiseren.

Wanneer je een montuur besteld voor Glass dan wordt deze standaard geleverd met glazen die niet op scherpte zijn. Dit geeft, gecombineerd met je Glass unit, het geheel een wat minder opvallend indruk. De unit vormt wat meer een geheel dan wanneer deze los op je hoofd zit. De monturen zijn hebben ook de look en feel van een normale bril en gelukkig heeft Google er niet voor gekozen om een futuristisch ontwerp te kiezen wat enorm opvalt.

De stijlvolle monturen zijn vanaf vandaag verkrijgbaar voor $225, maar dit houdt niet in dat je ook in aanmerking komt om Glass te kunnen bemachtigen. Tot nu toe zijn de monturen dus alleen geschikt voor de geselecteerde Glass Explorers.

Google Glass monturen voor glazen op scherpte 06

 

Foto’s: The Verge

 

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen