Apps en software

Google gaat onbetrouwbare Chrome extensions verbannen

De ophef na het verschijnen van Chrome extensions voorzien van adware heeft ervoor gezorgd dat Google een tweetal extensions uit de store verbannen heeft. Tevens geeft de zoekmachine gigant aan dat extensions die door onbetrouwbare adverteerders zijn gekocht zal verwijderen uit de store.

Het overkwam de ontwikkelaar van de oorspronkelijke “Add to Feedly” plugin, die een webpagina toevoegt aan je Feedly account, dat een bedrijf zijn plugin voor een bedrag van 4 cijfers kocht. Slechts enkele uren later ontdekte hij dat zijn oorspronkelijk plugin was aangepast en dat er nu advertenties in alle bezochte webpagina’s werden geïnjecteerd. Veel gebruikers begonnen te klagen en de beoordeling van de plugin daalde vervolgens snel.

Een soortgelijke situatie overkwam ook de ontwikkelaar van de “Twee this page” plugin en het lijkt hiermee een nieuwe methode te zijn voor het aanbieden van ongewenste advertenties. Naast deze twee plugins zijn er nog meerdere ontwikkelaar benaderd voor de verkoop van hun plugin. Na een melding van de Wall Street Journal (WSJ) heeft Google de beide extensions verwijderd uit de store, vanwege het aanbieden van advertenties zonder toestemming van de gebruikers. Het aanbieden van advertenties door middel van deze injectie methode is op zich zelf staand geen overtreding, echter moet dit met toestemming van de gebruiker gebeuren.

Google Chrome extensions store

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button