Apps en software

Google Drive verlaagt haar prijzen voor opslag

Er is tegenwoordig genoeg keuze in aanbieders van cloud opslag. Dit zorgt er voor dat er regelmatig wat aan de prijzen wordt gesleuteld, wat voor de consument vaak voordelen biedt. Deze keer is de beurt aan Google, die zijn prijzen flink omlaag gooit.

Volgens het blog van Google Drive zijn de prijzen voor haar gelijknamige cloud opslagdienst flink verlaagt.  Waar je eerder $4,99/maand moest betalen voor 100GB aan opslagruimte, ben je nu voor $1,99/maand klaar. Dit is niet het enige pakket dat in prijs verlaagt is, want voor 1TB aan ruimte betaal je nu slechts $9,99/maand in plaats van het eerdere $49,99/maand. Voor de grootverbruikers is er ook goed nieuws, want 10TB aan ruimte kost nu slechts $99,99/maand. Eventuele grotere pakketten biedt de zoekmachine gigant ook aan, echter wordt er dan een prijs op maat gegeven.

Met de prijsverlagingen gaat Google de strijd aan met Dropbox en OneDrive. Sterker nog, ze zet beide bedrijven flink aan de kant. Neem bijvoorbeeld 100GB aan ruimte bij Dropbox. Hier ben je $9,99 aan kwijt in tegenstelling tot de $1,99 bij Google. Ook OneDrive zit boven de prijs van Google, want hier wordt $50 per jaar gerekend ($4,16/maand).

Nu Google Drive aantrekkelijker is qua prijs is het afwachten wat de concurrentie gaat doen. Zullen de prijzen voor cloud opslag dalen? Of houden de vergrote ze de hoeveelheid ruimte voor haar klanten.

Google Drive prijzen

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button