Google Chromecast nu ook verkrijgbaar in Nederland

Google maakt bekend dat Chromecast, een HDMI dongle die gebruikt kan worden voor het streamen van content naar een HDTV, nu officieel beschikbaar is op de Nederlandse markt. De dongle was tot voor kort alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.

Chromecast maakt het mogelijk om op iedere televisie met een HDMI-poort je favoriete films en series te kijken. Je kunt de Chromecast dongle bedienen vanaf je smartphone, tablet of laptop. Je favoriete content wordt gestreamed naar de Chromecast dongle waardoor je het op de televisie kunt bekijken. Vanaf nu is het dus niet meer nodig om je huidige televisie te vervangen voor een Smart-TV.

Inmiddels is het aanbod van content voor Chromecast verder uitgebreid. Je kunt gebruik maken van YouTube, Google Play Movies en Google Play Music, evenals het populaire Netflix. Wanneer je in het bezit bent van een Synology NAS kun je ook content streamen met de speciaal ontwikkelde DS Video app voor Chromecast.

In tegenstelling tot andere streaming-oplossingen biedt Chromecast gebruikers de vrijheid om te multitasken. Zo kunnen zij een e-mailbericht verzenden of hun sociale netwerken raadplegen terwijl ze volgen wat er op het televisiescherm gebeurt. Het apparaat werkt in combinatie met een groot aantal platforms, waaronder tablets en smartphones met Android, iPads, iPhones, Chrome voor Mac OS en Windows en tal van Chromebooks.

Mario Queiroz, directeur Product Management bij Google, laat weten:

Chromecast biedt de meest eenvoudige manier om je favoriete online films, televisieprogramma’s, muziek en andere content naar je televisiescherm te brengen. Gebruikers kunnen zo met het grootste gemak de door hen gewenste content bekijken, in elke kamer van hun huis. Het doet ons een genoegen om de eenvoud van Chromecast naar internationale markten te brengen.

Kort geleden heeft Google Chromecast opengesteld voor ontwikkelaars. In een paar weken tijd hebben zich wereldwijd meer dan 3.000 programmeurs aangemeld om hun apps en websites geschikt te maken voor Chromecast. Daarmee kunnen gebruikers binnenkort kiezen uit een steeds groter aanbod van televisieprogramma’s, films, video’s, sporten, muziek en games. Meer informatie hierover kun je vinden op de Google Chromecast pagina.

Mobiele versie afsluiten