Gaming

Gemeentehuis in Tel Aviv doet ook dienst als reuze Tetris game, vet!

In Tel Aviv zijn ze geniaal bezig. Tenminste, dat vind ik. Door een retro game onderdeel te maken van een probleem locatie lost de stad zo een langlopend probleem op. En, niet geheel onbelangrijk, het is ook nog eens dikke pret voor alle inwoners en toeristen. Wat ze hebben gedaan? Nou gewoon, een levensgroot Tetris spel op het gemeentehuis.

Het Rabin plein was zo’n plek waar je liever niet kwam. De locatie kampte met veel overlast en werd zelfs vaak gemeden door de inwoners van de stad. Reden genoeg om van deze donkere plek een vrolijke en bruisende locatie te maken waar mensen elkaar opzoeken en plezier hebben. En hoe kan dat nou beter dan met een lekker potje Tetris.

Er kwam maar liefst 480 led lampen aan te pas om de game tot leven te laten komen. De besturing gaat niet met een kleine controller, maar met 2 grote joysticks van zo’n 1,5meter lang. Het is even wennen maar zoals je in onderstaande video kunt zien is het best wel vet gedaan. Nu woon in niet in Tel Aviv, maar in het saaie Zwijndrecht. Misschien moet ik de gemeente maar eens een mailtje sturen dat dit voor de deur ook wel een goed idee is.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button