Gezondheid en fitness

Geen hoogtemeters op je Apple Watch tijdens een workout? Zo los je het op

Tijdens een work-out is mijn Apple Watch mijn beste vriend. Ik gebruik hem dagelijks zowel voor krachttraining als op de racefiets of een lekker stuk hiken. Maar constant bleef het veld “stijging” leeg, waardoor ik niet kon zien hoeveel hoogtemeters ik gemaakt had. Frustrerend! Online vond ik veel Apple Watch gebruikers die dit euvel. Het was even puzzelen, maar gelukkig vond ik de oorzaak.

Soms denk je bij het vinden van de oplossing: “Aaaaaah zoiets simpels!”. Toch geldt dit vaak alleen voor de oplossing. De weg ernaartoe is meestal lastiger. In mijn geval werkte alles, behalve het vastleggen van stijging. En dat is bij het hiken in de Oostenrijkse bergen, of de heuvel in je met racefiets, toch wel leuk om te weten. Het euvel zat hem in het feit dat je de Apple Watch toestemming moet geven voor het gebruik van locatievoorzieningen op je iPhone.

Heb jij dit euvel ook en wil je het direct fixen? Voer de volgende stappen uit op je iPhone:

  • Ga naar Instellingen -> Privacy
  • Kies Locatievoorzieningen
  • Kies Apple Watch-work-out
  • Geef de app toestemming tot je locatie

Naast hoogtemeters wordt nu ook het huidige weerbericht vastgelegd. Dus vanaf vandaag geen excuus meer om een work-out over te slaan omdat je hoogtemeters niet worden bijgehouden.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button