tech365
Garmin Dash Cam

Garmin lanceert Dash Cam met incident detectie

Garmin is geen onbekende naam als het gaat om navigatiesystemen, maar het bedrijf introduceerde deze week iets geheel nieuws tijdens de Consumer Electronic Show (CES) in Las Vegas, namelijk een High-Definition Dash Cam met automatische ongeval detectie. De camera is eenvoudig in ieder voertuig op de voorruit te plaatsen en houdt een oogje in het zeil tijdens het rijden.De Garmin Dash Cam is een vol automatische camera, die na het bevestigen aan de voorruit van de auto gereed is voor gebruik. Wanneer het voertuig wordt gestart zal de camera automatisch worden geactiveerd en bij het uitschakelen van de motor worden gestopt. De geintegreerde G-sensor detecteert automatisch incidenten tijdens het rijden, zoals het flink remmen of een aanrijding, en zorgt er voor dat de relevante videobeelden worden opgeslagen. In geval van aansprakelijkheid is het mogelijk om het videomateriaal van het betreffende incident te gebruiken om de daadwerkelijke situatie inzichtelijk te maken.

Er kan gekozen worden uit een tweetal uitvoeringen van de Garmin Dash Cam, namelijk een versie met- en een versie zonder GPS ontvanger. Wanneer je kiest voor de versie met GPS ontvanger dan zal al het beeldmateriaal worden voorzien van een tijd- en locatiestempel, zodat er exact gezien kan worden waar en op welk tijdstip het incident zich voordeed. Door middel van de GPS ontvanger wordt ook informatie als: snelheid en richting vastgelegd in het materiaal.

Dan Bartel, Garmin vice president of worldwide sales, beschrijft de Dash Cam als:

Garmin Dash Cam is like a personal eyewitness that never misses an incident and provides proof of what happens on the road. It is fully automated  and gives drivers peace of mind knowing any events that might occur will be captured. Features such as an internal microphone and GPS add valuable context to the video files.

Garmin Dash Cam

Er wordt desgewenst gebruik gemaakt van een 1080p, 720p of WVGA formaat voor het maken van de continu opname op de meegeleverde 4GB microSD kaart. Indien gewenst kan het geheugen worden uitgebreid door het vervangen van de standaard microSD kaart met een exemplaar van maximaal 32GB. De automatische incident detectie zal bij hard remmen of een aanrijding het laatste videobestand bewaren voor naslag. Door de ingebouwde microfoon is er ook de mogelijkheid tot het vastleggen van audio in het voertuig.

De installatie van de Garmin Dash Cam is zeer eenvoudig door de meegeleverde houder met zuignap. Deze wordt aan de voorruit bevestigt en vervolgens kan de Dash Cam hieraan worden opgehangen. Voor de constante stroomvoorziening van het apparaat wordt een 12V stroomkabel met aanstekerplug meegeleverd. Met behulp van het 2,3-inch kleurenscherm kan eenvoudig de camera worden afgesteld om te zorgen dat het gewenste beeld goed wordt opgenomen. Voor eventuele close-up foto’s, bijvoorbeeld bij schade, kan de Dashcam ook los van de houder worden gebruikt.

De Garmin Dash Cam voorzien van GPS zal een adviesprijs van $249,99 krijgen en de versie zonder GPS $219,99. Beide modellen worden in februari dit jaar verwacht.

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen