Mobile

Gaat de nieuwe iPhone 8 meer dan €1000 kosten?

Naar verwachting moeten we nog een paar weekjes wachten op het volgende Apple keynote event. Tijdens dit event is er een grote kans dat de nieuwe iPhone 8 gepresenteerd wordt aan de pers. Maar volgens de New York Time moet je wel wat extra in je portemonnee graven als je er eentje wil kopen. Minimaal zo’n 1000 euro, om precies te zijn. Holy crap!

Drie nieuwe modellen

In totaal verwacht ik dat Apple drie nieuwe toestellen gaat presenteren, tijden het event. Een vernieuwde iPhone 7 en 7 plus, en daarnaast het nieuwste vlaggenschip. Of hij überhaupt de naam iPhone 8 krijgt is nog niet zeker en zo hier en daar lees je ook iets in de trant van iPhone X. Maar goed, voor nu dus maar even de iPhone 8. Dit nieuwe model zou voorzien zijn van een volledig OLED-scherm (op het kleine stukje na aan de bovenkant), geen TouchID meer te hebben en gebruik te maken van gezichtsherkenning.

Een upgrade van…..de prijs.

De vernieuwde versies van de iPhone 7 krijgen naar verwachting het normale prijskaartje. De iPhone 8 gaat daar een stap verder in. De basisprijs gaat naar verwachting minimaal $1000 kosten. Op basis daarvan kun je wel raden dat dit ook de minimale prijs in euro’s gaat worden. De kans is groot dat je wel minimaal 64GB opslagruimte krijgt. Meestal kost iedere uitbreiding in geheugen je $100 extra, dus de 256GB versie zou dan $1100 gaan kosten en een eventuele 512GB al $1200.

Ok,  Apple wil dus hebben dat je flink wat meer gaat uitgeven wanneer je over wilt stappen naar haar nieuwste vlaggenschip smartphone. Maar zou je dat doen? Ik denk dat het erg afhangt van wat het uiteindelijke model ons gaat brengen. Ook al is hij wat duurder, de bezitters van Apple producten zijn vaak de beroerdste niet om meer te betalen voor iets exclusiefs. Neem alleen al de lange rijen voor de Apple Stores als er een nieuw model in de winkel gaat verschijnen. Ik denk dat het aantal afhakers wel meevalt. Ondanks de prijsverhoging. En of hij het waard is? Dat is nog even afwachten.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button