Mobile

Gaat Apple de digitale kroon van de Watch ook op de iPhone en iPad gebruiken?

Apple heet vanaf het begin aan haar Watch voorzien van een digitale kroon. Het handige oldschool draaiwieltje zorgt voor de aansturing van het moderne stuk elektronica en ziet er ook nog eens tof uit. Maar hoe zou een dergelijke kroon het doen op een iPhone of iPad?

Volgens recente patenten van Apple wordt er nagedacht over het inzetten van een digitale kroon op de iPhone of iPad. Op de Watch is het een normale draaiknop maar bij dit patent wordt er ook gesproken over het gebruik van een trilmotor voor feedback. Naast het kunnen draaien en indrukken van de kroon kun je hem ook gebruiken om in verschillende richtingen duwen. Dit maakt de digitale kroon meer een multifunctionele knop.

Het is niet de eerste keer dat Apple een patent indient voor het gebruik van de digitale kroon. In juli dit jaar verscheen er al een soortgelijk patent voor de inzet van de kroon op een iPad. Apple heeft het bestaande idee nu verder uitgewerkt en misschien zien we het met de tijd wel bij alle iDevices terugkomen. Maar zou het wel zo handig zijn als dat Apple denkt?

Apple Digitale Kroon iDevice 01

Apple Digitale Kroon iDevice 02

Afbeeldingen: Patently Apple

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button