Reizen

Ga jij op vakantie met je GoPro? Deze accessoires zijn onmisbaar tijdens jouw reis

De vakantietijd komt er weer aan. Naast je zonnebril, paspoort, zwemkleding en zonnebrand mag natuurlijk ook je GoPro niet ontbreken. Even wat foto’s en filmpjes schieten van al het moois dat je te zien krijgt. Is het niet voor jezelf, dan wel om aan de familie te laten zien. Nee, je kunt eigenlijk niet op reis zonder je trouwe action cam. 

Natuurlijk moet er een geheugenkaartje in dat ding zitten en neem je echt wel je oplaadkabel mee. Maar wat zijn nou nog meer van die dingen die eigenlijk niet mogen ontbreken als je die schitterende reis gaat maken? Om je een beetje op weg te helpen heb ik 5 handige accessoires op een rijtje gezet die je eigenlijk gewoon niet thuis kunt laten. Dus inpakken maar!

Een waterdichte oplossing

Een van de dingen die echt niet mag ontbreken voor je GoPro is de waterdichte achterkant. Door deze achterkant te gebruiken op de behuizing van je GoPro kun je zonder moeite in het zwembad of de zee springen op je tropische bestemming. Je kunt een waterdichte achterkant eenvoudig plaatsen door de originele open achterkant los te klikken uit het schanier en vervolgens de dichte achterplaat weer vast te klikken. Dit heeft wel effect op de kwaliteit van het geluid maar is op zich ook wel logisch.

GoPro waterdichte acherkant

Beter geluid, zelf in weer en wind

Sennheiser lanceerde onlangs een speciale microfoon voor je GoPro zogenaamd de MKE 2. Stel dat je ergens bent en je het omgevingsgeluid of je eigen stem zo goed mogelijk bij de beelden hebben dan is een externe microfoon echt een aanrader. De microfoon is voorzien van een pluizige vacht om windgeruis te filteren. Dit zie je ook bij professionele microfoons die gebruikt worden voor opnames in de buitenlucht. En een groot voordeel: hij is waterbestendig. Het enige dat je hoeft te doen is je achterpaneel van de behuizing af te halen en de speciale kap met microfoon van Sennheiser erop te klikken. Easy Peasy!

GoPro Sennheiser

Blijven drijven

Bang dat je GoPro op de bodem van de oceaan terecht komt? Neem geen risico en zorg voor een zogenaamde floater aan je camera. Het is niets anders dan een soort boei voor je GoPro die je ook nog eens handig als handvat dienst kan doen. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat hij voorkomt dat je GoPro kan zinken. Ook handig voor watersporters die hun GoPro aan een catamaran of surfboard vastmaken.  Voor het geld hoef je het niet te laten, want voor minder dan €10,- heb je er al een.

 

GoPro ddrijver

Boost je kleuren en contrast met een infraroodfilter

Een infraroodfilter voor je GoPro? Het klinkt misschien wat hightech, maar vergis je niet hoe zoiets simpels een enorm verschil maakt in de kwaliteit van je onderwateropnamen. Het filter zorgt ervoor dat je beelden een mooiere kleurbalans hebben en het contrast hoger wordt. Het zet de puntjes op de ‘i’ als het gaat om de kwaliteit.

GoPro infrarood filter

GoPro Jaws, een echte doorbijter

Je kunt je GoPro op een selfiestick monteren en jezelf altijd goed in beeld houden. Toch wil je soms net wat meer, misschien een timelaps of andere creatieve hoek voor je camera. Door de GoPro Jaws mee te nemen kun je de camera eenvoudig vastzetten aan bijvoorbeeld een tak, buis of rand, zodat je nog meer creatieve video’s kan maken. Een timelaps is hier een mooi voorbeeld van. Klem je GoPro vast aan je balkon, richt hem naar de plaatst waar de zon opkomt en hoppa…schitterende beelden!

GoPro Jaws clamp

 

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button