tech365
Google EU

Forget-me formulier van Google al meer dan 12.000 keer ingediend

Afgelopen vrijdag maakte Google een formulier beschikbaar waarmee inwoners van de EU een verzoek tot het verwijderen van hun naam uit de zoekresultaten konden indienen. Sindsdien is het formulier al meer dan 12.000 keer gebruikt. 

De grondslag van het formulier was een uitspraak van het Europees Gerechtshof eerder die maand, naar aanleiding van een verzoek van een man uit Spanje. Door middel van dit formulier kun je een verzoek indienen bij Google voor het verwijderen van zoekresultaten met betrekking tot je eigen naam. Door het aanbieden van dit formulier geeft Google gehoor aan de uitspraak.

Om in aanmerking te komen om geschoond te worden uit de zoekresultaten zijn er wel een aantal voorwaarden waaraan voldaan moet worden. Zo is het allereerst veriest om een copy van een geldig identiteitsbewijs aan te bieden, zodat Google vast kan stellen dat je bent wie je bent. Daarnaast moet het resultaat van de zoekvraag inadequaat, irrelevant, of  buitensporig zijn in relatie tot het doel waarvoor zij diende. Om dit te controleren worden alle aanvragen handmatig verwerkt en beoordeeld.

Wil je net als de andere 12.000 EU leden gebruik maken van deze Forget-me mogelijkheid, dan kun je zelf een verzoek indienen bij Google voor het verwijderen van je naam uit de zoekresultaten.

Google EU

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen