Gezondheid en fitness

Fitbit voorziet de slimme Surge van bike-tracking

Als je in het bezit bent van de slimme Fitbit Surge kun je goed zicht houden op je dagelijkse activiteiten. Maar als fanatieke outdoor sporter wil je natuurlijk ook tijdens je workout op de hoogte blijven. Wat is mijn prestatie op het moment en hoever ben ik inmiddels? Reden temeer voor Fitbit om te zorgen voor ondersteuning van één van de meest populaire outdooractiviteiten, namelijk wielrennen of mountainbiken.

Met behulp van het zogenaamde Bike-tracking zorgt je Fitbit Surge ervoor dat je afgelegde afstand, gemiddelde snelheid, hartslag en calorieverbruik eenvoudig af te lezen zijn. Handig voor onderweg, maar ook als naslag na je work-out. De gegevens van de diverse sensoren in de Surge, worden ook gesynchroniseerd met het dashboard van de Fitbit-app.

fitbit_surge_bike-tracking

Door het vastleggen van informatie tijdens je workout, kun je ook actief je prestaties gaan verbeteren. Je kunt bijvoorbeeld je eerdere gereden afstanden vergroten, of een gelijk traject afleggen in een kortere tijd. Door de ingebouwde hartslagmeter is het ook mogelijk om je meer te gaan richten op het calorieverbruik en je verbrandingszone. Het gebruik van een traditionele fietscomputer is met de Fitbit Surge eigenlijk niet meer nodig.

Wil je meer weten over de Fitbit Surge, lees dan ook eens onze blogpost over de Fitbit modellen of de review van de Fitbit Charge.

 

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button