tech365
Firefox Monitor

Firefox Monitor waarschuwt jou als je gegevens online gelekt zijn

Vandaag de dag is iedereen actief bezig met security op het internet, toch? Of weten we wel dat het zou moeten maar komt het er niet van? Toch is het belangrijk om je bewust te zijn van bepaalde risico’s, waaronder de manier waarop andere partijen omgaan met jouw gegevens. Mozilla lanceert een nieuwe dienst die jou op de hoogte kan houden als er bronnen zijn gehackt die jouw persoonlijke gegevens bevatte. Je kunt hiermee sneller reageren bij een beveiligingslek zoals het wijzigen van je wachtwoord(en).

De nieuwe Firefox Monitor is gebaseerd op een bekende website voor het checken of jouw gegeven gelekt zijn, namelijk: Have I Been Pwned (HIBP). Je voert simpelweg je e-mailadres in en de website checkt of jouw adres ergens voorkomt in de massale database met uitgelekte gegevens. Is dit het geval dan vertelt de website waaruit je gegevens zijn bemachtigd. Je e-mailadres wordt hierbij niet bewaard. Maar Firefox Monitor komt ook met een extra feature en dat is de mogelijkheid om je e-mailadres achter te laten voor in de toekomst. Wordt er nieuwe data toegevoegd en vindt er alsnog een match plaats dan stuurt Firefox monitor je een e-mail. Op deze manier kun je snel acteren wanneer jouw gegevens zijn gelekt.
Firefox Monitor
De nieuwe dienst is gratis en het enige dat je hoeft te doen is je e-mailadres invullen en na het ontvangen van een mailtje je adres te verifiëren. Vanaf dat moment ontvang je automatisch een waarschuwing als jouw e-mailadres gevonden wordt in gelekte data. Hieronder zie je een voorbeeld van hoe je dat in je mailbox krijgt. Daarnaast zijn er op de website ook allerlei tips te vinden om minder kwetsbaar te zijn voor dit soort datalekken. Handig toch?
HIBP Firefox Monitor report

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen