World Wide Web

Fifa jaagt actief op Social Networks naar copyright misbruikers

Met miljoenen kijkers is het WK in Brazilië een happening van gigantische omvang. Overal wapperen de vlaggetjes van de landen, de iconen van het voetbal en klinken de toeters en bellen van de fans. Ook op Social Networks zien we veelvuldig plaatjes, foto’s en iconen van dit gigantische evenement. Toch is de FIFA hier niet zo heel blij mee en maken zij actief jacht op alle copyrightmisbruikers. 

Dat een illegale livestream door de FIFA wordt gerapporteerd is natuurlijk niet heel gek, maar het team van copyrightjagers neemt het toch wel heel erg letterlijk allemaal. Een gebruiker die een icoon, afbeelding of foto gebruikt van het officiële WK wordt direct gerapporteerd. Zo ook op Twitter, waar de Fifa enkele avatars en header foto’s heeft gerapporteerd.

Heb je het logo van WK 2014 als avatar en zorgt je voor het laatste nieuws over voor je volgers, dan ben je mogelijk de volgende op de lijst. Dit gebeurde ook bij het Twitter account “World Cup Fans Page”. Door het gebruikt van het World Cup 2014 Brazil logo kwam de pagina in het vizier van de Fifa.

Fifa laat het volgende weten over de copyright jacht:

Any unauthorized use of the Official Marks not only undermines the integrity of the FIFA World Cup™ and its marketing program me, but also puts the interests of the worldwide football community at stake.

De Fifa is bang dat de afbeeldingen een verkeerd beeld van een Social Network account geven en dat mensen hierdoor vertrouwen op een niet valide bron. In de regel gaat het toch vaak om fan-pagina’s en fanatieke supporters die hun liefde voor het WK of een club uitdragen.

Twitter heeft de gerapporteerde afbeeldingen verwijdert en de gebruikers van de account zullen inmiddels wel iets nieuws hebben gekozen.  Toch twijfelen we er niet aan dat de Fifa deze accounts in de gaten houdt en zal rapporteren als er opnieuw een inbreuk wordt geconstateerd. Mocht je dus gebruik blijven maken van een mooie WK 2014 toffee als avatar, dan ben je waarschijnlijk eerdaags aan de beurt.

fifa-dmca

Bron: Torrentfreak

 

 

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button