tech365
Facebook Doneer Nu button

Facebook test nieuwe ‘Doneer nu’ button voor non-profit organisaties

Facebook heeft er een nieuwe button bij en nee het is geen “vind ik niet leuk” button. De social network gigant heeft een nieuwe “Doneer Nu” button toegevoegd die het mogelijk maakt om direct vanuit Facebook een donatie te doen aan een aantal non-profit organisaties.

Op het moment van de lancering zijn er een 19-tal non-profit organisaties die de beschikking krijgen over de nieuwe button. We kunnen deze nieuwe button bovenaan de Facebook Pages en onderaan de tijdlijn terugvinden en als je kiest om te doneren krijg de je mogelijkheid om het gewenste bedrag zelf te bepalen.

Facebook Doneer Nu button

Het gaat hier in eerste instantie om organisaties als het Wereld Natuur Fonds, UNICEF, Rode Kruis en OXFAM. Door het beschikbaar maken van de nieuwe functionaliteit test Facebook samen met de 19 organisaties de donatie mogelijkheden. Wanneer de testen succesvol worden afgerond wordt het ook voor andere non-profit organisaties mogelijk om zich aan te melden voor deelname.

Facebook zou Facebook niet zijn als het toch niet een klein belang had bij het bieden van deze functionaliteiten, want er zit natuurlijk ook een voordeel aan deze donaties. Facebook zorgt er namelijk voor dat de creditcard gegevens voor je donatie netjes in je account instellingen worden opgenomen waardoor het makkelijk wordt om deel te nemen aan de verschillende commerciële mogelijkheden op Facebook, zoals de verschillende games. De donaties gaan voor de volle 100% naar de betreffende doelen geeft Facebook te kennen en desgewenst kun je de opgeslagen creditcard informatie zelf verwijderen bij je instellingen.

Facebook Doneer Nu button 2

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen