tech365
WhatsApp cross-platform berichten service

Facebook neemt WhatsApp over voor 11,6 miljoen euro

Gisteravond werd bekend gemaakt dat Facebook de populaire messaging app WhatsApp heeft overgenomen. Facebook betaalde een bedrag van omgerekend €11,6 miljoen, wat deels bestaat uit contanten en deels uit aandelen. WhatsApp blijft, net als Instagram na de overname een losstaande app.

WhatsApp heeft inmiddels meer dan 450 miljoen actieve gebruikers per dag en dit maakt het een interessant bedrijf voor een overname door Facebook. Het aantal actieve gebruikers groeit ook nog eens met gemiddeld een miljoen actieve gebruikers per dag.

Gebruikers hoeven volgens de beide bedrijven niet bang te zijn dat de app zal verdwijnen. “Er zou geen partnership tussen onze bedrijven zijn als we compromissen zouden moeten sluiten over onze principes. Die zullen ons bedrijf, onze visie en ons product altijd blijven definiëren”, verklaard WhatsApp-ceo Jan Koum.

Als WhatsApp als losstaande app zal blijven fungeren, dan heeft Facebook nu de beschikking over een tweetal messaging apps. De keuze voor de overname van WhatsApp lijkt dan ook vooral gericht op het weerhouden van de concurrentie en het vergrote van haar internationale bereik.  Instagram is tot op heden ook een losstaande app gebleven, echter werd hier wel een advertentiemodel aan toegevoegd.

WhatsApp cross-platform berichten service

 

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen