tech365
Facebook 'Watch naked video of friends' malware scam infects 2 million people

Facebook malware maakt meer dan 2 miljoen slachtoffers

De laatste weken is er nieuwe Facebook malware actief, die inmiddels al ruim 2 miljoen slachtoffer heeft gemaakt. De malware plaatst een bericht op de tijdlijn van een slachtoffer, voorzien van foto en het bericht  “See (Friend)’s naked video,” or “(Friend Name’s) Private Video.

Deze manier van clickjacking is zeer effectief, want het richt zich op het nieuwsgierige in de mens. Maar wees gewaarschuwd, want deze malware heeft niet alleen als doel om een bericht op je tijdlijn te plaatsen. Na het klikken op de link wordt de gebruiker naar een Youtube achtige pagina gestuurd. Vervolgens zal de malware aangeven dat je versie van Adobe Flash niet correct werkt en opnieuw geïnstalleerd moet worden. Ga je hiermee akkoord, dan zal de malware een extensie in je browser installeren die zorgt voor het verder verspreiden van de malware en het stelen van je foto’s.

De malware is volgens Facebook al op meer dan 2 miljoen profielen gevonden. Wees dus voorzichtig met het klikken op dit soort berichten.

Facebook 'Watch naked video of friends' malware scam infects 2 million people

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen