Facebook kampte met internationale storing na onderhoud

Vandaag kampte Facebook met een storing die het voor sommige gebruikers onmogelijk maakte om hun status te updaten, berichten te beantwoorden of zelfs een bericht te Liken. De meeste klachten in Nederland begonnen rond het middaguur op te treden.

Eerder vandaag werd er onderhoud uitgevoerd aan het netwerk van Facebook en blijkbaar ging dit niet helemaal zoals gepland. De social network gigant gaf aan dat er, gedurende een korte tijd, problemen waren met de dienst. Echter bleek dit toch iets meer voeten in de aarde te hebben dan verwacht. Rond het einde van de middag was de storing zo goed als verholpen en was het weer mogelijk om statussen te updaten, te liken en te reageren op berichten.

Gedurende de tijd dat de storing optrad, kregen gebruikers de melding: “Er is een fout opgetreden. Probeer het opnieuw over een paar minuten”. Facebook verklaarde vandaag het volgende:

Earlier this morning, while performing some network maintenance, we experienced an issue that prevented some users from posting to Facebook for a brief period of time. We resolved the issue quickly, and we are now back to 100%. We’re sorry for any inconvenience we may have caused.

Mobiele versie afsluiten