tech365
facebook logo

Facebook hack raakt 30 miljoen accounts, zo check je of jouw account gehackt is

Vorige maand kreeg een groep hackers toegang tot de persoonlijke informatie van bijna 30 miljoen Facebook accounts. Door middel van een lek in het bekijken via een anders account kregen de hackers toegang en waren in staat om de gegevens te downloaden. Wil je weten of jouw account ook is geraakt bij de hack, check dan snel hoe je dit kunt controleren onderaan dit blog.

Door een slimme zet kregen de hackers de zogenaamde access tokens van ongeveer 30 miljoen accounts in handen. Hiermee werd het mogelijk om toegang tot de persoonlijke informatie van de account te krijgen. Het lijkt er tot dusver toe op dat er van 14 miljoen accounts de basisgegevens ingezien zijn, zoals: naam, e-mailadres en telefoonnummer. Van 15 miljoen andere accounts is er ook aanvullende informatie opgevraagd. Hierbij kun je denken aan: geslacht, locatie, relegie, informatie over je gekoppelde apparaten en zelfs je laatste 15 zoekacties. Van de resterende 1 miljoen accounts schijnt er niets ingezien te zijn.

Je bent dus als bezitter van een Facebook profiel zomaar ineens de klos. Tenminste, als jouw account tussen die 30 miljoen accounts zat. Of je nu wel of geen slachtoffer geworden bent van de hack is het toch weer eens goed om stil te staan bij wat je allemaal op je profiel ingevuld hebt. Facebook heeft de accounts die gehacked zijn gemarkeerd en de access tokens gereset. De bug is gelukkig al gefixed.

Wil je weten of jouw account is geraakt bij de hack en welke informatie er is gestolen, check dan het Facebook Help Center. Onderaan de pagina vind je informatie of jouw account is geraakt. Hieronder een voorbeeld van wat je te zien krijgt als jouw account bij de 30 miljoen gehackte accounts zat.

FacebookHack

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen