tech365
like-baiting-screenshot Facebook

Facebook gaat de strijd aan met Like-baiting en andere spam

Ein-de-lijk, was onze eerste gedachte bij het horen van het nieuws. Vaarwel met de Like en comment smeek boel en tijdlijnen vol met spam! Of zal het zo’n vaart niet lopen? 

Facebook vindt het welletjes, want de social media gigant heeft aangekondigd de strijd aan te gaan met de zogenoemde Like-baiting en anders spam. Er wordt echter wel onderscheid gemaakt tussen content die mensen niet willen zien en content die door Pagina’s worden aangeboden om mensen aan te trekken. Dit laatste is namelijk geen vorm van spam en is een legitieme manier om te groeien in bereik. Pagina’s die constant bewust berichten plaatsen met het verzoek om te Liken, reageren en delen zullen wel aangepakt worden.

Het wordt tijd dat Facebook actie onderneemt, want de hoeveelheid zinloze spam op de gemiddelde tijdlijn loopt aardig uit de hand.

Facebook omschrijft de wijzingen als volgt:

The improvement we are making today better detects these stories and helps ensure that they are not shown more prominently in News Feed than more relevant stories from friends and other Pages. This update will not impact Pages that are genuinely trying to encourage discussion among their fans, and focuses initially on Pages that frequently post explicitly asking for Likes, Comments and Shares.

like-baiting-screenshot Facebook
like-baiting-screenshot Facebook

Foto: Inside Facebook

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen