Apps en software

Facebook fixt probleem van snel leeglopende accu door app

Facebook kreeg afgelopen weken de wind van voren. Sinds een update in de mobiele app voor iOS gebruikers kregen steeds meer mensen last van een snel leeglopende accu. Bloedje irritant natuurlijk, maar gelukkig komt Facebook met een oplossing. Het (accu)lek is boven.

De eerste update die Facebook voor het probleem uitbrengt is kun je vandaag al verwachten. Er wordt een zogenaamde “CPU spin” uit de code gehaald welke verantwoordelijk is voor het leegtrekken van je accu. Zie het als een kind op de achterbank dat constant vraagt “zijn we er al?”, ” zijn we er al”? Door de constante  herhaling blijft de app actief en verbruikt onnodige systeemcapaciteit. Resultaat: een snel leeglopende accu.

Een tweede issue dat aan het licht kwam heeft te maken met een bug in het afspelen van video’s. Wanneer je de app niet meer actief hebt staan kan het toch zijn dat er een een stille audio track wordt afgespeeld. Dit merk je niet, maar zorgt wel voor een constant verbruik van je systeem. Het is niet bekend of deze bug ook is verholpen in deze update.

De Facebook app staat op de tweede plaats in het overzicht van meest gedownloade gratis apps in de App Store.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button