Security

F-Secure: maar liefst 275 nieuwe dreigingen voor Android platform

Het researchteam van F-Secure heeft haar Mobile Threat Report uitgebracht voor het eerste kwartaal van 2014. In het rapport wordt er gekeken naar de dreigingen op mobiel vlak en constateert F-Secure dat er zo’n 277 nieuwe bedreigingen werden gevonden. Van deze nieuwe bedreigingen zijn er maar liefst 275 voor het Android platform en 1 voor zowel iOS en Symbian. 

Het eerste kwartaal van dit jaar rapporteerde gebruikers van F-Secure’s Mobile Security product merendeel trojans die onopvallend SMS-berichten verstuurde. Dit aantal zal mogelijk minder worden, door de nieuwe beveiligingsmaatregel in Android 4.2 die vereist dat gebruikers een bevestiging geven voor het versturen van SMS-berichten aan dure betaalde diensten.

De ontwikkelaars van nieuwe malware hebben dit kwartaal niet stil gezeten. Er werden dan ook, naast de aangepaste versies van bestaande trojans, enkele volledige nieuwe technieken gevonden. De eerste nieuwe dit kwartaal was Trojan:Android/Torsm.A, de eerste malware die gebruik maakt van het TOR netwerk  voor het verbergen communicatie. Ook werd de eerste bootkit voor Android ontdekt, die bekend is als: Trojan:Android/Oldboot.A. De derde nieuwe ontwikkeling richt zich op het zeer populaire minen van cryptovaluta. De trojan Android/CoinMiner.A laat namelijk je toestel op de achtergrond minen voor cryptovaluta.

Een andere gevaarlijke ontwikkeling is de Dendroid toolkit, die het mogelijk maakt om met een paar eenvoudige muisklikken nieuwe Android malware te maken. Hiermee wordt de lat voor het ontwikkelen van malware een stuk lager gelegd. Het is hiermee alleen maar nodig om een idee te hebben voor de ontwikkeling, in plaats van ook de technische kennis om het te realiseren.

Meer interessante feiten van het eerste kwartaal van dit jaar kun je vinden in het volledige rapport van F-Secure.

F-Secure Mobile Threat Report Q1 2014

 

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button