tech365
eX Core hero

eX Core externe videokaart: Bouw je laptop om tot gaming machine

Je hebt een fijne laptop waarop je prima de meeste applicatie kunt draaien. Maar dan besluit je er ook mee te willen gamen. Dit kan zorgen voor een uitdaging, want hoewel de processoren vaak snel genoeg zijn om games te spelen, laat de grafische kaart meestal te wensen over. Het bedrijf exklim heeft zich de laatste jaren actief beziggehouden met het ontwikkelen van een externe videokaart voor gamers en gebruikers van grafisch zware applicaties. Het resultaat? De eX Core!

exklim brengt met haar KickStarter campagne de kracht van een high-end videokaart naar je laptop. Dit tegen een veel lagere prijs dan wanneer je een dergelijke setup in zijn geheel gaat kopen. En daarnaast heb je ook het voordeel dat je de videokaart met de tijd kunt upgraden. Wanneer je de eX Core aanschaft is hij voorzien van NVIDIA’s GeForce GTX1050 op 1680MHz en emt 4GB vRAM. Deze GPU kan voldoende capaciteit leveren voor de meeste games.

Er is niet zomaar gekozen voor deze GPU overigens. Dit heeft alles te maken met het energieverbruik van de kaart, want hij is natuurlijk wel extern en portable. Als je lekker in de tuin wil gamen met een biertje dan zorgt een USB-C-poort voor de nodige power. Je krijgt er ook een 90W power adapter bij met USB-C-aansluiting voor wanneer je een stopcontact in de buurt hebt.

Met de eX core zit je niet vast aan het scherm van je laptop. Natuurlijk wel als je volledig portable wilt gamen, maar hij heeft ook een HDMI 2.0-aansluiting voor een extern beeldscherm. Deze poort heeft je 4K-weergave rechtstreeks vanuit de eX core zo naar je beeldscherm. Door de ingebouwde Turbo Hashing Technology is hij ook prima geschikt om mobiel cryptovaluta te minen. De functie activeert de maximale turbo clock en zorgt ervoor dat de videokaart geoptimaliseerd is voor het minen.

Als je nu de campagne steunt als ‘backer’, dan tik je voor deze externe videokaart $499 af. Op dit moment is er ruim $79k opgehaald en was er $51k nodig in het doel te halen.

 

eX Core 012

eX Core 011

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen