Reizen

Even naar de stad? In Dubai pak je straks gewoon een vliegende taxi

De traditionele taxi kennen we al jaren en een Uber bestellen we ook steeds meer. Maar een drone om je op te halen en weg te brengen is nog niet bepaald gemeengoed. Toch lijkt dit in Dubai niet lang meer te duren. Hier vlieg namelijk straks een drone taxi!

Dubai heeft haar zinnen gezet op een vliegende taxi service. En wel als eerste ter wereld. Soms klinkt het nog een beetje raar en ook wel als een ver van je bed show, maar de eerste testvlucht is deze week al gehouden. Het Duitse bedrijf Volocopter ontwikkelde deze luchttaxi waar je met twee personen in kunt zitten. Door middel van 18 rotors moet het geheel in de lucht blijven vliegen en kun je lekker genieten van het uitzicht. Maandag vloog de luchttaxi met de kroonprins van Dubai, Sheikh Hamdan bin Mohammed, gedurende vijf minuten op een hoogte van 200 meter boven de grond.

Om het echt interessant te maken moet de Volocopter uiteindelijk een half uur kunnen vliegen op een enkele acculading. Het bedrijf stelt het zich zo voor dat je straks een vliegende taxi kunt bestellen en bij de dichtstbijzijnde Veloport op kunt stappen. Net als Uber. Om je een beetje een extra veilig gevoel te geven wil het bedrijf de Volocopter voorzien van back-up accu’s extra rotors en parachutes. Ook moet de vliegende taxi straks rekening kunnen houden met ander luchtverkeer door middel van een slimme sensoren. Op dit moment vliegt hij nog puur op GPS coördinaten en is zich niet bewust van andere objecten. Als alles volgens plan verloopt dan verwacht Dubai binnen nu en vijf jaar de vliegende taxi’s beschikbaar te hebben.

Dubai Crown Prince Sheikh Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum is seen inside the flying taxi in Dubai

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button