Wonen en werken

EnergieAssistent maakt van je huis een smart home

Slimme producten zijn niet meer weg te denken en langzaam worden we ook in ons huis ermee omringd. Het begint bij je smartphone en tablet, maar zelfs een waterkoker of wasmachine verbind je tegenwoordig zonder problemen met je thuisnetwerk. Waarom zou je nog opstaan, als het ook met een handige app kan? Misschien vind je het nog een beetje vreemd klinken, maar hoe fijn is het als je voor vertrek naar huis alvast even lekker de thermostaat iets warmer kan zetten? Of dat je slimme oven vooraf al weet op welke temperatuur jouw gerecht straks bereid moet worden? 

Een smart home is eigenlijk een verzamelnaam voor een aantal slimme apparaten die verbonden zijn met je netwerk. Je hebt verschillende soorten platformen om dit te realiseren, maar ze verschillen vaak in mogelijkheden en er hangt een pittig kostenplaatje aan.

bespaar op je energiekosten door de slimme EnergieAssistent

Begin bij de basis: je energie en licht

Ondanks dat er nog geen gestandaardiseerde oplossing voor handen is, kun je natuurlijk prima starten met het bouwen van je eigen smart- of domotica home. Een goede eerste stap is het onder controle krijgen van je licht en energie in huis. E.ON is leverancier van gas en energie en heeft onlangs ‘De EnergieAssistent’ op de markt gebracht. Het is een systeem waarmee je jouw eerste smart-home stappen zet.

Het systeem bestaat uit een compleet set voorzien van twee slimme stekkers, een slimme thermostaat en een zogenaamde gateway die de informatie beschikbaar stelt via de gratis app. Je kunt met deze set dus direct aan de slag, zonder eerst nog losse componenten te moeten kopen. Als centraal punt voor het systeem heeft E.ON een handige app ontwikkeld voor op je smartphone of tablet. Door middel van de app kun je eenvoudig je slimme stekkers en slimme thermostaat bedienen en zo maximale controle hebben over je verlichting en de verwarming in huis.

Energieassistent pack en app

Ook je portemonnee wordt er blij van

Een smart home is natuurlijk onwijs tof, maar ook nog eens goed voor je portemonnee. Je hebt namelijk niet alleen controle over je slimme apparaten, maar ook een duidelijk inzicht in je verbruik. Dit geeft je handige informatie waardoor je slimmer om kunt gaan met je gas en licht, en dus ook geld kunt besparen. Ook geeft de EnergieAssistent je handige tips en push-berichten. Vergeet je een keer de verlichting uit te zetten als je niet thuis bent, dan krijg je op je smartphone een waarschuwing.

Ben je nieuwsgierig geworden naar hoe jouw persoonlijke –elektronische- assistent 24/7 voor je klaarstaat, en wil je ook je eerste stappen naar een smart-home zetten? Je kunt hier terecht voor meer informatie.

 

Dit bericht is geschreven in samenwerking met E.ON

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button