Security

Eneco lekt toekomst Toon door slechte beveiliging demo omgeving

Vorig jaar werden een aantal klanten van Eneco uitgenodigd voor deelname aan een test met de nieuwe versie van ‘Toon’, de slimme thermostaat die inzicht geeft in het verbruik van je huishouden. Door slechte beveiliging van de demo omgeving is echter de nieuwe bèta versie nu al te bekijken op de website van Eneco.

De deelnemers hebben een geheimhoudingsverklaring getekend en Eneco houdt tot dusver toe verdere informatie in eigen hand, ondanks de diverse beloftes om meer informatie over Toon 3.0 bekend te maken. Er is een speciale website opgebouwd door Eneco die de nieuwe versie van Toon demonstreert onder de naam Zorgeloos Wonen. De Eneco demo website is hier te vinden en een speciale mobiele website hier

Via een tip aan de redactie kregen we niet alleen de informatie over de nieuwe website van Toon 3.0, maar werd er ook aangegeven dat de demo omgeving voor iedereen toegankelijk is. Door simpelweg gebruik te maken van de gebruikersnaam demo en het wachtwoord demo kun je een kijkje nemen in de nieuwe versie van Toon.

Met de komst van de nieuwe versie van Toon ziet het er naar uit dat het apparaat ook inzetbaar is voor verschillende domotica toepassingen. Zo is  er in de “Handleiding Zorgeloos wonnen” te lezen: 

Met het product in samenhang met de randapparatuur krijgen de deelnemers naast de huidige Toon functionaliteiten extra functionaliteiten zoals het kunnen aan- en uitschakelen van apparaten op afstand, het laten afgaan van een alarm bij bepaalde gebeurtenissen en het kunnen meten van het individueel verbruik van apparaten.

Diverse gebruikers van de slimme thermostaat vroegen zich af of het huidige apparaat gebruikt kan worden voor de nieuwe functionaliteiten, maar in de betreffende handleiding wordt duidelijk aangehaald dat het hier slechts om een update van de huidige Toon apparaten gaat.

De Zorgeloos Wonen Toon is een speciale (test) versie van de gewone Toon (voor informatie over de reguliere Toon: zie www.eneco.nl/toon). Indien u reeds over een reguliere Toon beschikt, zal het u opvallen dat er een nieuwe tab ‘Control’ onderin de display is bijgekomen. Verder ziet de Toon er op het eerste gezicht hetzelfde uit, maar onderhuids kan deze Toon nu nog meer.

De toekomst van Toon 01

Tot dusver toe is er door Eneco nog geen reactie gegeven in de media over de beschikbaarheid en de functionaliteiten voor Toon 3.0, maar kunnen gebruikers hier alvast een voorproefje zien. Mocht de demo omgeving niet meer beschikbaar zijn dan hebben we hier een aantal afbeeldingen van de verschillende tabbladen uit de nieuwe software versie.

Naar aanleiding van een nieuwstip, waarvoor dank!

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button