Automotive

Elektrische scootmobiel haalt topsnelheid van meer dan 100km/h

Een scootmobiel, echt iets voor oude mensen. Op het moment dat je niet meer goed kunt lopen koop je zo’n ding en sukkel je lekker over het voetpad naar het winkelcentrum. Maar stel dat jouw elektrische vervoermiddel eigenlijk een Tesla killer was? En een topsnelheid van over de 100km/h zou halen? Niet bepaald meer iets voor oude mensen dacht ik zo. 

Elektromotoren zijn in staat om enorme hoeveelheden koppel te genereren. Dit in combinatie met een flinke accu zorgt ervoor dat elektrische auto’s zoals een Tesla bloedje snel kunnen accelereren. Maar of ik mij zo prettig zou voelen op een elektrisch scootmobiel met deze eigenschappen betwijfel ik. Het project in de video geef je een goed beeld van hoe gek je het kunt maken. Op het eerste gezicht zit er een grotere accu in, en naar verwachting een flinke elektromotor. Verder zie je eigenlijk weinig veranderingen. Wat er onder de kap is aangepast om deze waanzinnige acceleratie te halen, is helaas niet bekend. Toch vond ik het de moeite waard om de video met je te delen.

Wordt de elektrische scootmobiel een nieuwe trend in 2018? Saai is hij op deze manier zeker niet.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Één reactie

  1. Bizar dat een scootmobiel zo’n snelheid kan halen. Natuurlijk leuk voor jonge lui om aan te sleutelen, maar als oudere wil je natuurlijk gaan voor veiligheid. Vind het artikel en het filmpje overigens interessant!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button