tech365
Nio EP9 achter-zijkant

Elektrische Nio EP9 hypercar verbreekt record op Nordschleife

Als je een elektrische auto hebt hoef je vandaag de dag niet perse meer een bomenknuffelaar te zijn. Gelukkig mogen dit soort voertuigen ook gewoon mooi en niet alleen functioneel zijn. Ik ben er niet vies van en na het zien van de nieuwe Nio EP9 van NextEV al helemaal niet.

Het gaat hier even niet om voertuigen zoals een Nissan Note. Ja die is ook elektrisch aangedreven en zou in het rijtje passen, maar de Nio EP9 is toch van een heel ander kaliber. Onlangs ging NextEV met haar nieuwste telg een rondje doen op de Nürburgring om te zien hoe snel dit stukje elektra over de baan zou kunnen sjeezen.

Nio EP9 voorkant

De resultaten zijn op z’n minst indrukwekkend te noemen. De elektrische sportwagen reed het welbekende rondje van 20,8km door de groene hel in maar liefst 6:45:9! Dit is enorm snel voor een auto en om je een idee te geven hoe dit zich verhoudt tot andere heb ik er een aantal voor je opgezocht:

  • Lamborghini Huracan Performante (6:52.01).
  • Porsche 918 Spyder (6:57.00).
  • Nissan GTR Nismo (7:08.68).

Dat zijn wat je noemt flinke sneller rondjes. De Nio EP9 was vorig jaar al recordhouder maar dit was voor het merk niet genoeg. Het moet nog sneller kunnen. En dat is gelukt. Waar hij vorig jaar nog een ronde tijd had van 7:05.12 heeft de aangepaste EP9 nu het record verbroken en is met recht het snelste productievoertuig op de fameuze Nordschleife. Dit met een bloedsnelle rondetijd van 6:45.90.

Nio EP9 achterkant

Helaas kun je niet zomaar een EP9 bestellen. Er worden maar zes exemplaren van de 1,341 pk (1MW) sterke hypercar gebouwd. De kans dat je er eentje voorbij ziet komen als je een terrasje aan het pakken bent in de stad is dus erg klein. Toch stiekem wel leuk, dat elektrische spul.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen