Beeld en geluid

Eizo kondigt eerste vierkante beeldscherm aan

De huidige markt voor beeldschermen bied vooral veel breedbeeld modellen. Voor sommige toepassingen kun je zelf super breedbeeld krijgen, maar volgens Eizo miste er nog een type monitor in de schappen. Om deze reden ontwikkelde Eizo een nieuwe FlexScan EV2730Q monitor van 26,5 inch die maar liefst 78% extra pixels ter beschikking heeft op de verticale as. Inderdaad, het gaat hier om een vierkante monitor!

Het beeldscherm heeft door zijn vorm een aparte resolutie van 1920 x 1920 pixels. De verhouding van het beeldscherm is dus 1:1, iets wat je niet veel ziet. Ten opzichte van het de vorm heeft het beeldscherm niet heel erg bijzondere specificaties. De intensiteit is 300 cd/m2 en de overgang van grijs naar grijs doet hij met een responstijd van 5ms.

Als we kijken naar de vorm van het beeldscherm dan snappen we wat Eizo’s gedachte was bij het ontwikkelen. De vraag is echter wel of er echt vraag naar dit formaat schermen is. Ondanks onze twijfels kunnen we het beeldscherm in het eerste kwartaal van 2015 in de winkels vinden voor een nog onbekende prijs. Mogelijk maakt Eizo gebruik van het zeer populair CES in Las Vegas voor de introductie van het beeldscherm. Be there or be square?

flexscan-650x433

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button