Algemeen

Een unieke manier van merkenactivatie met de Mash Machine

Tijdens het Presszone evenement kwamen wij voor het eerst in aanraking met de Mash Machine. Dit interactieve soundsysteem is ontwikkeld om mensen een unieke beleving te bieden tijdens een evenement of feest. Het fool-proof systeem maakt namelijk van iedereen een echte mix-master zelfs als je totaal geen gevoel voor ritme hebt. Dit klinkt allemaal heel erg leuk, maar wat heb je hieraan als bedrijf?

We zullen eerst wat vertellen over de Mash Machine zelf. De Mash Machine is een interactief sound systeem dat eenvoudig te bedienen is door het (ver)plaatsen van blokjes op een grote plaat (interface). Iedere blokje is gekoppeld aan een muzieksample van 20 seconden en wordt afgespeeld wanneer deze op het interface wordt geplaatst. Door de blokjes over het interface te bewegen worden er filters toegepast die een effect toevoegen aan de sample. Je kunt zelf de gewenste sound creëren door verschillende blokjes samen te voegen of te verplaatsen op het interface.

mashmashine-simple

Begin met een lekkere beat, voeg er een synthesizer aan toe en vergeet ook de vocals niet. Voor dat je het weet heb je een heerlijke eigen mix van verschillende samples die jij als mix-master hebt samengesteld. Vervang je een blokje door een andere, dan heb je zomaar ineens een compleet andere sound met een mooie strakke overgang.

De Mash Machine is volledig aan te passen aan je eigen merk. Denk hierbij aan je eigen ontwerp op de behuizing of misschien wel jouw producten die je op het interface kunt plaatsen. Als voorbeeld laat Interactive Concept zien hoe ze de Mash Machine ingezet hebben voor bijvoorbeeld het cosmetica merk ‘Aden’, waarbij er geen blokjes werden gebruikt, maar poederdoosjes. Een unieke manier om bezoekers te betrekken bij je merk en op deze manier een merkenboodschap over te kunnen dragen. De zichtbaarheid van je merk is namelijk zeer hoog.

Bier Mash Machine - Interactive Concept Bacardi Mash Machine - Interactive Concept

Zoals we eerder in de post al schreven kwamen wij de Mash Machine tegen tijdens Presszone. Hier was de behzuizing voorzien van een branding voor Presszone en WhizPR. Dit was van een afstandje al te zien, door zijn mooie lichtgevende design. Als je vervolgens ziet dat iemand lekkere beats kan produceren met een paar blokjes kun je niet anders dan gaan kijken. Het werkt als een soort van magneet. Hier ligt dus echt de kracht van de Mash Machine.

Wanneer de blokjes (samples) op het juiste moment wordt geplaatst is er niets aan de hand en start de Mash Machine met het afspelen. Ben je net even iets te laat, dan wacht hij heel even op het gouden moment en begint dan met het afspelen. Dit alles wordt door de ingebouwde computer in de gaten gehouden en geregelt.

Eenmaal aan de tafel kregen we een stuk uitleg over het product en het concept dat hierachter zit. Interactive Concept verhuurt het apparaat exclusief in Nederland en geeft je de mogelijkheid om het volledig aan te passen aan je merk. Het mooiste is natuurlijk zelf aan de knoppen zitten (blokken in dit geval), want zou het echt zo eenvoudig zijn?

Het onderstaande filmpje geeft je een voorbeeld van hoe het in de praktijk werkt. Het is dus echt zo simpel als dat je ziet en dat maakt het tegelijk zo leuk en boeiend. Hoe beroerd je timing of samplekeuze ook is, het is zo ontwikkeld dat succes gegarandeerd is. Zowel voor je persoonlijke mix, als voor het betrekken van mensen bij je merk.

Wil je meer informatie over de Mash Machine en de mogelijkheden voor jouw merk of evenement? Neem dan eens een kijkje op de website van Interactive Concepts.

 

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button