Smart-home

Een paar extra oogjes in het zeil met het volledig draadloze Arlo camerasysteem

Arlo by NETGEAR is de eerste 100% draadloze beveiligingscamera die je eenvoudig in huis of je bedrijf kunt gebruiken. De kleine compacte HD-camera is waterdicht, handige te plaatsen door de magnetische mounts en kunnen zo’n 5 maanden op een set batterijen werken. Ik hoef denk ik niet uit te leggen waarom we erg nieuwsgierig waren naar dit product.

arlo_by_NETGEAR_tech365_001

Het set dat we voor de review hebben gebruikt is voorzien van een tweetal Arlo camera’s. Het eerst dat eigenlijk opvalt is dat het erg compacte camera’s zijn, die je zonder moeite ergens kunt plaatsen. Je kunt ze binnen en buiten het huis plaatsen en zijn waterdicht. Vooral dit laatste is geen overbodige luxe als je ze buiten je woning wilt plaatsen. Het meest bijzondere aan deze camera’s is dat ze gebruik maken van batterijen als spanningsbron. Dit zien je niet vaak, want over het algemeen worden dit soort camera’s altijd door middel van een voedingsadapter voorzien van spanning. Erg handig voor wie geen draden kan en wil trekken.

arlo_by_NETGEAR_tech365_002

Ondanks dat deze mooi compacte camera’s gebruik maken van batterijen zouden ze ook een kwalitatieve videostream moeten kunnen leveren. Er wordt gebruik gemaakt van een maximale kwaliteit van 720p (1280 x 720), maar je kunt ook net een tandje lager gaan zitten. Dit verlengd overigens de tijd dat je met een setje batterijen kunt doen. Het maakt de Arlo camera niet uit of dag is of nacht, want door middel van infrarood leds en een ir-cutoff filter (ideaal voor veel zonlicht) heb je in beide gevallen prima beeld. De groothoek lens op de camera geeft een beeldhoek van 110 graden waarmee je eenvoudig een groot oppervlak in de gaten kunt houden.

arlo_by_NETGEAR_tech365_006

Het basisstation installeer je in je netwerk om de camera’s te kunnen benaderen. Als het basisstation geïnstalleerd is kun je eenvoudig een draadloze camera koppelen met een druk op de knop. Dit maakt het Arlo systeem ook erg handig voor een diverse groep met gebruikers. Ben je een beetje handig, dan is het een kwestie van minuten. Ben je dit niet, dan duurt het misschien net een minuutje langer.

arlo_by_NETGEAR_tech365_005

Het draadloze camerasysteem is net als vele andere in staat om bewegingen te detecteren. Dit is een interessante mogelijkheid van het systeem, want je kunt hier bijvoorbeeld instellen dat hij automatisch moet gaan opnemen als er een beweging tussen een bepaalde tijd plaatsvindt. Zo kun je ’s ochtend terugzien of er iemand in de buurt van je woning is gekomen, terwijl je lag te slapen. Je kunt hier ook notificaties van ontvangen op je smartphone.

arlo_by_NETGEAR_tech365_004

Het bekijken van live video, opnamen of foto’s kan door middel van de handige Arlo app, of via iedere computer of laptop met een internetverbinding. Wanneer je een foto maakt, of een video opneemt, dan wordt het bestand automatisch opgeslagen in de cloud. Afhankelijk hoe lang je bestanden wilt bewaren in de Cloud bepaal je voor je opslagruimte. Heb je genoeg aan 7 dagen terugkijken, dan is de dienst gratis. Kies je voor 30 dagen opslag of langer, dan betaal je minimaal €8,99 per maand.

Wat zit er in de doos?

  • HD Arlo camera (2x).
  • Smart home basis station.
  • Voedingsadapter voor basisstation.
  • Magnetische camera mounts (4x).
  • Montagemateriaal voor mounts (4x).
  • Oplaadbare accu’s (8x).
  • Ethernet-kabel.
  • Snelstart gids.
  • Raamsticker met camera waarschuwing tekst.

Wat vinden we het Arlo camerasysteem?

Vanaf het moment dat je de onderdelen uitpakt, merk je al dat het geen krakkemikkige rommel is. De camera’s voelen solide aan, zijn voorzien van een goede afdichting tegen water en blijven goed op hun plaats zitten als je ze met de magnetische achterkant ergens tegenaan zet. Je krijgt er al het benodigde montagemateriaal bij en er zitten zelfs extra minute in om snel en eenvoudig de camera’s op een andere plaats te hangen.

arlo_by_NETGEAR_tech365_009

Je hoeft voor de installatie van het systeem echt geen techneut te zijn. Je kunt het zo stellen dat het eigenlijk niet meer is dan een account aanmaken en op twee knopjes drukken om de camera te koppelen. Nee echt, dat is eigenlijk alles dat je hoeft te doen. Als eenmaal alles gekoppeld is kun je via de Arlo website of de speciale app voor je smartphone het geheel bedienen.

arlo_by_NETGEAR_tech365_007

De camera’s presteren erg goed onder verschillende omstandigheden. Tijdens de tijd dat ik de camera’s in gebruik had was het vooral buiten erg wisselend. Er waren dagen met volle zon, veel wind en bakken regen. Tijdens al deze verschillende moment was het beeld van de Arlo camera’s ten alle tijden goed bruikbaar. Als jet hard regent heb je wel iets meer beeldvervuiling in het donker, door de extra infrarood verlichting. Dit is geen ramp, maar voor bewegingsdetectie niet grappig. De infrarood led’s zorgen er wel voor dat je buiten echt erg goed zicht hebt.

arlo_camera_tuin_002

Wat ik bij het systeem wel jammer vond, is dat je de camera’s niet kunt koppelen met je bestaande beveiligingsoplossing, bijvoorbeeld Synology Surveillance Station. Je bent dus altijd verplicht om gebruik te maken van de apps of de website. Ook het opslaan van beelden is altijd in de cloud van NETGEAR en niet op je eigen NAS op pc  (hier heb je vaak veeeeel meer ruimte).

arlo_by_NETGEAR_tech365_009

Het Arlo by NETGEAR beveiligingssysteem werkt gewoon goed. Duidelijke beelden, goed bereik en eenvoudige plaatsing van de camera’s. Het enige echte nadeel vind ik toch wel de prijs. Voor de consument die een tweetal camera’s wil hebben hangt er een prijskaartje aan van een goede €369. En vergeet niet om dan ook 8 batterijen alvast klaar te leggen voor als ze leeg zijn, je kunt deze namelijk niet opladen. Dit is eigenlijk best jammer want je betaald per batterij zo tussen de 3 en 4 euro!

Je kunt het Arlo by NETGEAR beveiligingssysteem onder andere verkrijgen bij Coolblue of Informatique.

arlo_by_NETGEAR_tech365_003

Om je een idee te geven van de kwaliteit van de cameraopnamen, heb ik een aantal afbeeldingen gedownload vanuit de NETGEAR cloud samen met een korte video tijdens hevige regenval.

 

 

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button