Gaming

Een echte musthave: LEGO® editie van klassieke Nintendo Entertainment System

Vandaag ontving een persbericht van LEGO in mijn mailbox. Terwijl ik aan het bellen was zag ik vluchtig de inhoud voorbijkomen en drukte het bericht weg. Binnen enkele seconden dacht ik “hé, was dat een LEGO NES????”. Opnieuw opende ik het bericht en was direct verkocht. Een echte LEGO NES met mini retro tv!

LEGO en Nintendo zijn een samenwerking aangegaan voor het maken van een aantal leuke sets, waaronder Super Mario games. Maar dit is voor mij toch echt wel de kers op de taart tot dusver. Iedereen die vroeger een NES had weet wat ik bedoel. Het was de console die je als kind moest hebben, en als volwassenen hoopte dat je hem nog had. Nu is hij er als LEGO bouwpakket en hier zitten een paar hele leuke eigenschappen aan.

LEGO NES 02

De console ziet er niet alleen super natuurgetrouw uit, maar is ook voorzien van een controller met aansluitkabel, en een stekker Daarnaast kun je net als bij de echte er een Game Pak in doen en de klep sluiten. Maar daar stopt het niet. In het set zit ook nog een retro tv die je zelf in elkaar moet zetten en zelfs een stukje van de game kunt laten spelen. Door een speciale actiesteen te scannen met LEGO Mario uit het Super Mario starterset kan hij zelfs reageren op vijanden, power-ups en obstakels op het bewegende scherm. Hoe tof is dat!

De LEGO NES zal vanaf 1 augustus 2020 exclusief verkrijgbaar zijn bij LEGO Retail Stores en via LEGO.com. Vanaf 2021 zal de set ook verkrijgbaar zijn bij andere winkels wereldwijd.

Ik kan er nog uren over vertellen, maar check vooral zelf de foto’s en video hieronder. Oh, en pas gelijk je wishlist even aan. Sorry!

LEGO NES 04
LEGO NES 03

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button