tech365
eBay

eBay verklaart dat aangeboden lijsten met klantgegevens nep zijn

Eerder deze week schreven we over de cyberaanval op eBay waarbij grote hoeveelheden klantgegevens werden buitgemaakt. Binnen korte tijd verschenen er diverse posts op onder andere Pastebin waarin de informatie te koop aangeboden word. Door het betalen van een bedrag van ongeveer $1000 in Bitcoin kun je de lijst in handen krijgen, tenminste dat beweerd de verkoper. 

De verkopers geven een voorbeeld dump van de gestolen klantgegevens waarbij je de complete lijst kan krijgen na het betalen van een bedrag aan een anonieme verkoper. Echter verklaard eBay dat deze informatie helemaal niet de informatie is die door de cyberaanval is buitgemaakt. Er is dus een goeie scam gaande waarin de verkopers proberen je te overtuigen dat zij de volledige lijst met klantgegevens van eBay in handen hebben.

eBay cyberaanval datadump-pastebin

Volgens de populaire security website, Hacker News, gaat het hier om een scam die hoopt dat mensen blindelings een bedrag van ongeveer $1000 overmaken voor het bemachtigen van de klantgegevens. eBay adviseert haar gebruikers nog steeds om hun wachtwoord te wijzigen. Dit is de enige methode om te zorgen dat een dergelijke lijst geen gevaar meer biedt voor je account.

 

 

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen