tech365
eBay

eBay slachtoffer van cyberaanval, klantgegevens buitgemaakt

Wederom is er bewezen dat het niet uitmaakt hoe groot je bent, ieder bedrijf moet zich wapenen tegen internet-criminelen. Dit keer was de beurt aan eBay, die het slechte nieuws via e-mail bekend maakte aan haar ruim 128 miljoen actieve gebruikers. Na een cyberaanval op één van de database van eBay, tussen eind februari en begin maart, werden belangrijke klantgegevens buitgemaakt.

Volgens eBay bevatten de buitgemaakte gegevens: namen, e-mailadressen, woonadressen, telefoonnummers, geboortedata en versleutelde wachtwoorden. Ondanks dat er geen financiële gegevens buitgemaakt zijn is er toch een flinke hoeveelheid persoonsgegevens bemachtigd. eBay heeft niet laten weten of er ook al gevallen van misbruik zijn gemeld op basis van de buitgemaakte informatie.

Alle gebruikers hebben het advies gekregen om hun huidige wachtwoord te veranderen. Gebruikers van PayPal hoeven zich volgens eBay geen zorgen te maken, want deze gegevens bevinden zich in een ander gescheiden netwerk.

eBay

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen