Reizen

Een drankje bestellen bij een robotarm, hoe smart wil je het hebben?

Stel je stapt uit het zwembad in een heerlijk zonnetje, loopt naar de bar voor een cocktail en je besteld het drankje bij een robotarm. Best tof toch? Nog veel gekker is dat het gewoon ook echt kan. Het Kunuku Resort op Curacao heeft een oude lasrobot omgetoverd tot mechanische bediende. One Rum and Coke please!! 

Vanaf half december kun je als gast van het Kunuku Aqua Resort op Curacao allerlei drankjes bestellen die geserveerd worden door een heuse robotarm. Ik moet toegeven dat ik het bericht even een tweede keer moest lezen om zeker te weten wat er stond. Een oude lasrobot als mechanische ober? Jep, het is toch echt zo. Resort eigenaar Wout Tieleman bouwde de lasrobot om, zodat hij in staat is om zijn gasten in de watten te leggen. En voila, de Robo bar is geboren.

Robo Bar ABB 02

Natuurlijk is het gezelliger om een beetje met de barman te kunnen kletsen als je op vakantie bent. Maar toch heeft dit ook wel iets. Het hergebruiken van oude techniek tot iets unieks. Dit is ook de drijfveer achter het project. “Ik vind het geweldig om techniek uit mijn oude onderneming in te zetten om gasten te kunnen bedienen op ons vakantieresort.”, aldus Tieleman. En zeg nu zelf, we hebben er allemaal wel eens aan gedacht hoe het zou zijn als robots ons zouden bedienen. Waarom dan niet op het heerlijke Curacao.

De nieuwe elektronische barman heet ‘Knoekie’. Hij wordt vanaf 15 december ingezet en als gast van het Kunuku Aqua Resort kun je er, met een beetje hulp, zelf je bestellen plaatsen. Ik ben benieuwd of deze robot ook voorzien is van de welbekende dosis sterke verhalen. Dit is natuurlijk wel een beetje een must bij een ‘echte’ barman. Niettemin een toffe manier om oude techniek opnieuw in te zetten voor iets unieks. Beste Corendon, ik ga graag voor jullie testen of hij een beetje werkt. Bon Bini Curacao!

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button