Gadgets

DJI lanceert ultra opvouwbare Mavick Air drone voor €849

De geruchtenmolen had gelijk. De nieuwste drone in de DJI-familie is de Mavick Air. Een ultra opvouwbare drone van slechts 430 gram voor een zeer interessante prijs. Maar wat gaat dit model je bieden?

Tijdens de persconferentie in New York lanceerde het merk een nieuwe opvouwbare drone. Het model borduurt voort op de razend populaire Mavick Pro en is voorzien van een 4k-sensor, nieuw en verbeterd Flightplan 2.0, extra stabilisatie voor het maken van nog betere foto’s en video’s en een aantal handige opname modi. Dit is wat je eigenlijk ook wilt hebben op een nieuwe Mavick. De goede solide basis van de Mavick Pro, maar dan net weer een stapje verder.

DJI Mavick Air top

Er ligt bij de Mavick Air opnieuw veel focus op het maken van goede en kwalitatieve foto- en videocontent. Ja je kunt er lekker mee vliegen, maar bij foto en video ligt een zeer groot deel van zijn kracht. De Mavick Air kan 12-megapixel foto’s maken en is heeft een nieuw HDR-algoritme gekregen. Dit zorgt ervoor dat je bij veel en weinig licht nog steeds in staat bent om prachtige foto’s te maken. Op het vlak van video had ik eigenlijk verwacht om hier een 4k-opname mogelijkheid te vinden op 60fps, maar dit is helaas niet het geval. De maximale framerate voor de Mavick Air is 30fps. Wel heeft hij de hoogste bitrate van alle DJI consumenten drones, namelijk 100 Mbps. Doe je een stapje terug en film je op 1080p dan krijg je wel een hoge framerate van 120fps.

Soms verschijnt er op een nieuw model ineens iets waarvan je denkt “Eindelijk! Waarom nu pas?”. Dat had ik bij het zien van het ingebouwde geheugen van 8GB. Afbeeldingen en video’s kunnen zo lokaal worden opgeslagen en er is zelfs een micro-SD-slot voor het plaatsen van meer opslagruimte. Je hoeft de content dus niet verplicht naar je smartphone of tablet op te slaan. Door middel van een USB 3.0 C-Type aansluiting kun je hem eenvoudig koppelen aan je laptop of computer voor snelle overdracht van je foto’s en video’s. Een zeer handige en gewenste optie denk ik zo.

Als je de Mavick Pro als slim vormgegeven vond, dan moet je wel blij worden van de Mavick Air. Hij is nog slanker dan de Pro en heeft het formaat van een wat grotere smartphone. En het gewicht is slechts een verbluffende 430 gram! Dit maakt hem de ideale metgezel om mee te nemen als je op pad gaat. Je vraagt je af hoe ze het voor elkaar krijgen om de drone steeds kleiner te maken en er steeds meer in te stoppen. Je kunt hem in drie verschillende kleuren krijgen. Hiermee leent hij weer een eigenschap van de DJI Spark. Hij is verkrijgbaar in Onyx zwart, Arctic wit en Flame rood.

Mavic Air folded

DJI heeft de nieuwe Mavick Air uitgerust met Flightplan 2. Dit is een set van geavanceerde sensoren en algoritmes die er samen voor zorgen dat je drone zich bewust wordt van zijn omgeving en de obstakels op zijn route. Hiermee is de kans dat je per ongeluk je nieuwe Mavick tegen een muur aan laat vliegen een stuk kleiner. Tijdens het vliegen maakt de drone een 3D kaart van zijn omgeving op basis van de camera en verschillende sensoren. Vergis je niet in het aantal camera’s op de Air, want hij heeft er maar liefst 7! Een andere gave functie is het Advanced Pilot Assistance System (APAS). Wanneer je rechtdoor of achteruit vliegt zorgt de drone zelf voor een vrije route. Komt hij op je rechte lijn een obstakel tegen, dan zal hij hier keurig omheen manoeuvreren. Ideaal als je bijvoorbeeld een boom tegenkomt op je route.

Je kunt 21 minuten vliegen met een enkele lading en zijn maximale snelheid is 68km/h. En als je nog niet enthousiast bent geworden, dan haal ik de prijs er nog even voor je bij. Je kunt namelijk al voor een bedrag van €849 de trotse bezitter zijn van een Mavick Air. Je krijgt dan de standaard kit voorzien van: een Mavick Air, opvouwbare controller, 1 accu en een extra setje rotors. Hiermee valt hij qua prijs precies tussen de Spark en de Mavick Pro. Er zijn ook uitgebreidere sets verkrijgbaar waarbij je meer accu’s krijgt. De Mavick Air is per direct verkrijgbaar.

Shot on Mavick Air foto’s zijn te vinden op de website van DJI.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button