EnterpriseWearables

Dit is de top10 van meest succesvolle smartwatch fabrikanten

Gisteren was het een grote dag voor Apple, de officiële lancering van haar eigen smartwatch. De nieuwe Apple Watch gaat naar verwachting de markt op zijn kop zetten. Toch is Apple erg laat ingestapt in de smartwatch business en hebben ander merken inmiddels een aardige hoeveelheid producten al verkocht. Gaat Apple hier last van krijgen, of gaan een deel van deze mensen een overstap maken?

Statista verzamelde de informatie over smartwatch verkopen in 2014 van verschillende fabrikanten. Deze gegevens werden samengevoegd in een Top10 van de meeste verkopen per producten. We zien dat Samsung met 1.2 miljoen stuks met kop en schouders boven de rest uitsteekt, de tweede plaats is voor Pebble met een goede 700.00 exemplaren en op de derde plaats staat Fitbit met 600.000.

Volgende jaar heeft Apple een goede 8 maanden mee kunnen doen in de verkoop van smartwatches en we zijn dan ook erg nieuwsgierig hoe de verhoudingen dan zullen liggen. Je kunt de grafiek in volledig formaat bekijken door hierop te klikken.

chartoftheday_3290_Samsung_Leads_The_Smartwatch_Market_n

 

Grafiek: Statista – Samsung leads the smartwatch market.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button