Social media

Dit Instagram account moet je echt zien: The Jefferson Grid

Instagram is zo’n platform waar ik uren op kan ronddwalen. Foto’s van mensen met dezelfde interesses of soms gewoon iets compleet anders. Het stikt er van de prachtige creaties en je kunt er bijna alles wel terugvinden. Af en toe loop je echt tegen een juweeltje aan en dit had ik toevallig vanochtend. Omdat het veel leuker is om dit met jullie te delen in plaats van voor mezelf te houden, raad ik je echt aan om eens het account van The Jefferson Grid te bekijken. 

The Jefferson Project is afgeleid van het systeem dat door Thomas Jefferson 200 jaar geleden werd geïntroduceerd. Hij bedacht dat het voor boeren makkelijk zou zijn om Amerika op te delen in blokken van een vierkante mijl (square mile). In 1785 werd zijn plan werkelijkheid en begon Amerika gebruik te maken van het zogenaamde Public Land Survey System.

Anyway, we hadden het over een juweeltje van een Instagram account. Het account bevat allemaal afbeeldingen van een gebied op Google Earth, dat precies in een square mile past. Nu kun je op Google Maps best wat bijzondere satellietbeelden zien, en dan heb ik het niet over een plassende Android robot. Bijzondere rivieren, mooie contrastrijke velden en strak gebouwde woonwijken, allemaal van bovenaf.

Ben je nog even lekker aan het genieten van je lazy sunday, check dan even het account van The Jefferson Grid en laat je verwonderen van de combinatie van Google Earth en Instagram.

the_jefferson_grid_01

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button