Beeld en geluid

De Denon AH-MM300 leert je weer echt genieten van je favoriete muziek

Voor veel mensen is Denon een bekende naam als het gaat om kwalitatieve audioproducten. Ook dit maal weet het bedrijf haar klanten weer te laten genieten met een gloednieuwe on-ear koptelefoon die garant staat voor een dosis muzikaal genot. We hebben een aantal weken mogen genieten van deze koptelefoon en geven je in deze review een indruk van onze ervaring met de Denon AH-MM300.

We worden ’s ochtend wakker, ontbijten snel, gaan vlug de deur uit en direct aan de slag op ons werk. Als de klok vijf uur slaat gaan we snel weer naar huis om vlug te eten en allerlei zaken nog even te doen in veel te weinig tijd. Klinkt dit bekend? Toen ik de Denon AH-MM300 binnen kreeg besloot ik gelijk even een stukje muziek op te zetten en te luisteren naar wat voor vlees we in de kuip hebben.

Denon AH-MM300 zwart liggend

Voor dat ik het doorhad was ik twee uur verder en realiseerde ik mij dat ik rustig en op mijn gemak muziek had zitten luisteren op de bank. Geen stress, geen ‘snel snel’ en geen ‘vlug vlug’. Op dat moment realiseerde ik mij dat dit niet zomaar een accessoire was, niet zomaar iets om muziek door te horen. Nee, Denon zorgt ervoor dat je ineens weer weet hoe het is om te genieten van het luisteren naar muziek. Hoe geluid van een geweldige kwaliteit zorgt dat je weer leert luisteren.

Gelukkig was het geen toevalstreffer met dat ene moment ontspannen. Iedere keer dat ik muziek luister via de Denon koptelefoon waardeer ik weer het genot van lekkere muziek. Ook nu, tijdens het schrijven van deze review staat er een lekker muziekje op en zit de koptelefoon als gegoten. Dit is voor mij erg belangrijk want een oncomfortabele koptelefoon zorgt bij mij direct voor een vervelende hoofdpijn. Hierdoor merk ik al na een minuut of 10 of het een gevalletje ‘maken’ of ‘kraken’ is. Met een gewicht van 195 gram en zachte oorschelpen is de AH-MM300 enorm comfortabel en krijg ik in ieder geval geen last.

Denon AH-MM300

Denon heeft de AH-MM300 deels vervaardigd uit een met glasvezel versterkt materiaal. Dit zorgt voor het zeer lage gewicht van slechts 195 gram. De koptelefoon zelf ziet er zeer mooi afgewerkt uit en is voorzien van aluminium accenten en scharnieren die het mogelijk maken om hem makkelijk compacter te maken. De ellipsvormige oorschelpen zijn zacht en zitten comfortabel op je oren. Erg belangrijk is dat dit geheel ook goed ademt zodat je geen klamme natte oren krijgt. Het binnenwerk bestaat uit een tweetal 40mm drivers vervaardigd uit een combinatie van carbon en papier.

Standaard zit er aan de koptelefoon een normale kabel voorzien van een 3,5mm jackplug. Desgewenst kun je deze ook vervangen door de meegeleverde kabel met een volumeregelaar en microfoon. Verder krijg je er ook nog een mooie draagtas bij en een verloopstekker van 3,5mm naar 6,3mm bij. Vooral dit laatste is handig als je muziek wilt luisteren vanaf je audio set in de woonkamer bijvoorbeeld.

Wat zit er in de doos?

  • Denon AH-MM300 on-ear koptelefoon.
  • Audiokabel met 3,5mm jackplug.
  • Audiokabel met 3,5mm jackplug en afstandsbediening met microfoon.
  • Nette Draagtas.
  • Verkoopsteker van 3,5mm naar 6,2mm.

Wat vinden we van de Denon AH-MM300?

Ik vertelde het net eigenlijk al uit enthousiasme hoe goed de koptelefoon bevallen is. Dit soort kwalitatieve producten zorgen voor een smile op mijn gezicht. Je merkt al heel snel dat deze koptelefoon niet van het kaliber “hoe meer bass hoe beter” is, want dit is iets wat bij de AH-MM300 redelijk tam is. En dit is natuurlijk niet zonder reden, want als je alleen maar lage tonen hoort dan mis je de rest van het spectrum. Het geluid is uitstekend in balans en geef dan ook een rustig gevoel. Vooral als je luistert naar een mooie akoestische sessie van een band, dan herken je alle instrumenten stuk voor stuk en hoor je hoe het geheel zorgt voor een mooie harmonie. Had ik al gezegd dat het luisteren met de AH-MM300 genieten is?

Denon AH-MM300 zwart zijkant

Het klinkt misschien als een enorme ophemeling van dit product en als iemand dit vooraf tegen mij gezegd had dan was ik net zo sceptisch geweest. Maar na die eerste paar minuten ben je echt verkocht. Ik moet toegeven dat het prijskaartje er ook wel naar is, want de AH-MM300 brengt toch even €299 in mindering op je zuur verdiende centen. Of ik het er aan uit zou geven? Absoluut, want zoals ik net al schreef is dit niet zomaar een accessoire, het zorgde er bij mij weer voor dat ik genoot van het luisteren naar muziek en hiermee prima kon ontsnappen aan alle hectiek van het dagelijks leven.

De AH-MM300 is de middelste variant in een serie van nieuwe koptelefoons van Denon. De AH-MM400 bevindt zich boven het door mij geteste model en ik ben dan ook erg nieuwsgierig wat de €100 duurdere variant te bieden heeft ten opzichte van de AH-MM300. Wie weet hebben we binnenkort een weer een nieuwe Denon om te reviewen.

Prijs en beschikbaarheid

Zowel de AH-MM200, 300 als 400 zijn per direct beschikbaar voor een prijs van respectievelijk €199, €299 en €399.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button