tech365
Royole Flexpai

De Royole FlexPai is ’s werelds eerste commerciële opvouwbare smartphone.

Is het dan echt zover? Ja, na jaren van prototypes, renderings en concepten is Royole het eerste merk dat een opvouwbvare smartphone op de markt brengt. De FlexPai heeft een volledig flexibel scherm en is een combinatie van een smartphone en tablet. Dus ja, je kunt hem dus echt dubbelvouwen en het developper-model is zelfs al direct te bestellen.

Het is een product dat zich al jaren over het internet verspreid. Een smartphone met een flexibel scherm. Je kunt hem buigen of dubbelvouwen, zonder dat hij kapot gaat. Is dit de ideale smartphone voor klunzige mensen? Of levert het juist meer productiviteit op? Ik kan mij voorstellen dat je over die vraag even na moet denken.

De FlexPai is meer dan een smartphone. Het is een combinatie van een smartphone en tablet waarbij je de mogelijkheid hebt om hem dubbel te vouwen. Als je hem uitgevouwen voor je hebt liggen dan heb je een groot scherm ter beschikking dat prima geschikt is voor split-screen toepassingen, drag-and-drop tussen applicaties, het kijken van video’s of een beetje gamen. Vouw je hem dubbel, dan wordt het scherm gesplitst in twee delen. Niet fysiek natuurlijk, maar de FlexPai stuurt beide kanten nu als aparte schermen aan. Je kunt je voorstellen dat de mogelijkheden hiermee eindeloos zijn.

Het scherm zelf is dus volledig flexibel, is licht,  dun en in staat om levendige kleuren te tonen. Royole heeft naar eigen zeggen het scherm meer dan 200.000 buigingen laten uitvoeren vanuit verschillende hoeken om er zeker van te zijn dat hij heelt blijft. Je wilt immers niet dat je na de 10e keer buigen ineens een ‘krak’ hoort. Het geheel wordt aangestuurd door het eigen Water OS en dit besturingssysteem is helemaal aangepast om met dit bijzondere scherm om te kunnen gaan.

Royole Flexpai 02

Een smartphone met een flexibel scherm geeft een geheel nieuwe dimensie aan mogelijkheden. Maar is dit hetgeen waar iedereen op zit te wachten? Of is het vooral iets dat gaaf is om te zien, maar totaal niet bruikbaar? Tja, lastige vraag. Ik denk dat je hier pas achter komt als je het toestel zelf kunt ervaren. Je moet toegeven, het ziet er wel heel tof uit. Voor de spec-freaks nog even wat info over de gebruikte hardware. De FlexPai maakt gebruik van Qualcomm’s nieuwe Snapdragon 8-serie SoC met krachtige AI, een camera met 20-megapixel-telelens en 16-megapixel-groothoeklens, Royole’s eigen snelle Ro-Charge laadtechniek, vingerafdrukscanner en USB-C.

Wie al jaren zit te wachten op een opvouwbare smartphone, en nu klaar zit met zijn creditcard, moet nog even geduld hebben. Het consumentenmodel is enkel nog beschikbaar voor Chinese consumenten. Je kunt wel een developper-model bestellen en de orderafhandeling hiervan begint eind december. De FlexPai met 128GB geheugen kost €1388, de 256GB versie €1539. Hij is dus niet bepaald goedkoop.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen