Apps en software

Darkroom: een nieuwe iOS app voor fotobewerking die net een stap verder gaat

Ben je helemaal klaar met het gebruik van die standaard filters die iedereen heeft? Wil je veel meer controle over de bewerking van je foto’s? Dan ben jij de perfecte kandidaat om eens aan de slag te gaan met de nieuwe iOS app Darkroom.

Als we ontwikkelaars Majd Taby en Matt Brown mogen geloven, dan is Darkroom “the fastest, most powerful photo editing app on iOS”. Veel van de filters die je vind in de hedendaagse fotobewerking apps zijn gemaakt met allerlei programma’s op een pc. Waarom doen we dit niet gewoon ook op onze mobiele apparaten, zodat we meer controle hebben over hoe we een foto bewerken? Reden genoeg voor beide heren om een kleine startup te lanceren onder de naam Bergen Co en de app te gaan bouwen.

Als je aan de slag wilt met je foto’s in Darkroom, dan hoef je niet ingewikkeld van alles te gaan importeren. Je krijgt direct toegang tot je afbeeldingen en kunt de verschillende wijzigingen doorvoeren en opslaan. Ook wordt er van iedere stap een herstelpunt gemaakt waarmee je nooit het origineel kwijt raakt.

Darkroom iOS app Ongedaan maken historie

Een geweldige mogelijkheid in Darkroom is het bewerken op basis van Curves. Wie ervaring heeft met applicaties als Lightroom en Photoshop weet hoe krachtig het is als je de volledige controle hebt over RGB-kanelen, schaduw- en lichtpartijen en het contrast van een foto. Met Darkroom krijg je eenvoudig toegang tot al deze eigenschappen en kun je echt alles naar eigen inzicht aanpassen.

Darkroom iOS app Curves

De Darkroom app kun je gratis downloaden in de iTunes App Store. Wil je gebruik maken van de krachtige Curves-module, dan moet je een extra aanvulling kopen op de app voor €2,99.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button