Mobile

Daar zijn ze dan, de Samsung Galaxy S6 en S6 Edge!

Daar is hij dan officieel, de Samsung Galaxy S6! Na weken verschillend teasers en uitgelekte afbeeldingen gezien te hebben is hij er dan eindelijk officieel. En hoe! Met een Quad HD Super AMOLED scherm en een dichtheid van 577 pixels per inch is hij ook nog eens geschikt voor virtual reality.

SAMSUNG_GALAXY_S6_03

De nieuwe Galaxy S6 heeft een Quad HD Super AMOLED-scherm dat in staat is om een resolutie van maar liefst 2560 x 1440 te bieden. Dit is, voor een toestel van 5,1 inch, natuurlijk complete overkill zul je denken en dat klopt ook. Toch heeft Samsung deze resolutie gekozen en dit is natuurlijk niet voor niets. Ondanks dat het misschien niet nodig is voor het normale gebruik van het toestel is het perfect voor virtual reality toepassingen. Ook voor dit model komt er namelijk een Gear VR headset beschikbaar, waarmee je het toestel kunt gebruiken als Virtual Reality scherm. Dit geldt overigens ook voor de nieuwe Galaxy S6 Edge.

SAMSUNG_GALAXY_S6_02

Volgens Samsung zijn de nieuwe Galaxy S6 en S6 Edge gebaseerd op de wensen vanuit de markt en wordt hierop constant geïnnoveerd. Een nieuw en functioneel ontwerp, verkrijgbaar in een aantal verschillende kleuren, Gorilla Glass 4 (het hardste glas ooit gefabriceerd) en een scherm dat aan beide kanten gebogen is. Dit zijn slechts enkele van de nieuwe eigenschappen van de toestellen.

piqaijby2sprmvjucvfe

De beide toestellen zijn door Samsung voorzien van een nieuwe camera. Dit maal is er gekozen voor een 16MP camera aan de achterzijde en een 5MP variant aan de voorzijde. De gebruikte lichtsterke F1.9 lenzen gecombineerd met Smart Optical Image Stabilization (OIS) en IR Detect White Balance zorgen voor verbeterde lichtgevoeligheid, zeer heldere kleuren en haarscherp beelden. Zelfs het starten van de camera functionaliteit is verbeterd, want in slechts 0,7 seconden heb je altijd toegang tot je camera app.

SAMSUNG_GALAXY_S6_01

Opladen met een kabeltje aan je toestel is bij beide modellen niet meer nodig. Door de ondersteuning voor het draadloos opladen hoef je het toestel alleen maar op zijn plaat te leggen en de rest gaat vanzelf. Opladen via een USB-kabel kan natuurlijk nog steeds en dit gaat zelfs nog 50% sneller dan bij de voorgaande S5. Aan rekenkracht heeft de Galaxy S6 ook geen gebrek en vinden we ’s Werelds eerste 14nm mobiele octa-core processor met 64-bit architectuur terug. Ook op het gebied van werkgeheugen zet Samsung een stap voorwaarts en maakt gebruik van 3GB LPDDR4.

Het nieuwe ontwerp van de toestellen doet inderdaad flink aan de iPhone 6 denken. Is dit een slecht iets? Helemaal niet, alleen vraag ik me af waarom Samsung de lijn tussen beide zo dun maakt. Vooral aan de onderzijde van het toestel zie je de overeenkomsten enorm goed. Afgezien van de overeenkomst zijn de specificaties waanzinnig en ziet beide toestellen er zeer goed uit.
ej4lu1amdnk41vwq4own

Foto: Gizmodo

Prijs en beschikbaarheid

De Galaxy S6 en de Galaxy S6 edge zijn vanaf 10 april 2015 in Nederland beschikbaar. Je hebt daarbij de keuze uit:

  • 32 GB (S6 € 699,- en S6 edge € 849,-)
  • 64 GB (S6 € 799,- en S6 edge € 949,-)
  • 128 GB (S6 € 899,- en S6 edge € 1049,-)

Samsung biedt nu ook nieuwe kleuren voor de toestellen zoals White Pearl, Black Sapphire, Gold Platinum, Blue Topaz (enkel Galaxy S6) en Green Emerald (enkel Galaxy S6 edge).

SAMSUNG_GALAXY_S6_04

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button