Automotive

CUPRA toont elektrische e-Racer met 680pk

Racen op het circuit gebeurd nog hoofdzakelijk op brandstof. Ja, de Formule E is elektrisch maar dan heb je het eigenlijk toch wel gehad. Toch zijn er genoeg initiatieven voor een elektrische cup met zoemende racewagens. Zie hier het bewijs van SEAT. Gaat het Spaanse merk zorgen voor een elektrische Toerwagen cup?

Hij is nog niet verkrijgbaar, en of de elektrische TCR-toerwagencup ook daadwerkelijk gaat komen is nog niet bekend. Maar als het gaat om de looks en de power, dan zit het wel goed bij deze Cupra e-Racer wel snor. In de basis lijkt hij op de bestaande Seat Leon TCR, maar sinds de lancering van merk “CUPRA” is dit officieel de eerste racewagen van het merk. In tegenstelling tot de Leon TCR is hij dus 100% elektrisch.

seat-cupra-e-racer-electric-sportscar-6

De Cupra e-Racer is voorzien van een nieuw ontwikkelde aandrijflijn die een vermogen levert van 408 pk. Op piekmomenten kan hij er echter nog een flink schepje bovenop doen. Het elektrische beest pompt dan 680pk aan vermogen naar de wielen. En dat is niet misselijk! Met dit vermogen sprint hij van 0 naar 100km/h in 3,2 seconden. En van 0-200km/h gaat hij is slecht 8,2 seconden. Wie zei dat elektrisch racen niet hard ging? De top van het eRacer ligt op 270km/h, alleen wordt er nog niet vertelt hoe lang hij met zijn accu kan doen. In de Formule E wordt er tijdens een pitstop gewisseld van auto, maar of de e-Racer dit ook nodig heeft laat het merk nog niet weten.

De vraag is nu, welke merken haken aan bij het concept van CUPRA? Want het huidge TCR-wagenpark bestaat uit een aantal verschillende merken, zoals onder andere: VW, Opel en Honda. In je eentje racen is immers helemaal niet spannend. Volgend jaar debuteert de CUPRA e-Racer officieel.

cupra-e-racer-001-hq

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button