Gadgets

CUBE maakt draadloos opladen echt draadloos

Een echt draadloze lader, dat is hoe de ontwikkelaars van QUBE haar product noemen. Mocht je aan je draadloze Qi-oplader denken die je op je bureau hebt liggen dan dek je pas 50% van de draadloze mogelijkheid van de QUBE. Maar hoe zit dat dan?

QUBE is een Nederlandse ontwikkeling die op dit moment via Kickstarter een campagne voert. Het is een draadloze oplader gecombineerd met een ingebouwde powerbank. Deze combinatie zorgt ervoor dat de QUBE, in tegenstelling tot andere draadloze opladers, ook echt 100% draadloos kan worden gebruikt. De QUBE bestaat namelijk fysiek uit twee delen: een draadloze oplader en een powerbank met draadloze oplader.

CUBE powerbank top

Een van de eigenschappen van de meeste laders waar ik zelf een hekel aan heb zijn de knipperende lampjes. Ik heb er een op mijn slaapkamer en gebruik hem eigenlijk nooit door het knipperende lampje dat de gehele slaapkamer verlicht. Dit is een van de redenen waarom de CUBE is ontstaan. Naast het technologische deel, het draadloos laden en de powerbank, moest het ook een object zijn dat niet misstaat in je interieur. Geen flitsende led’s, geen display maar een mooie vorm die eigenlijk zichzelf keurig op de achtergrond positioneert.

Zit je op de bank en wil je jouw smartphone opladen, maar toch zicht houden op je scherm, dan pak je de bovenkant van de CUBE af en zet je die gewoon voor je op tafel. Smartphone erop en laden maar. Dit is waar het 100% draadloos terug te vindend is. Uiteraard ben je wel afhankelijk van de resterende capaciteit van de ingebouwde powerbank, maar met ruim 10.000 mAh kun je hier makkelijk je smartphone 4 x mee opladen. Plaats je de bovenkant van de CUBE weer terug op zijn voet dan wordt de ingebouwde powerbank weer opgeladen. Als de bovenkant eraf is kun je de voet ook gewoon gebruiken om je apparaten op te laden.

CUBE layout

De bovenkant van de CUBE is voorziend van een krachtige 10W Qi Fast Charger. Hiertussen vind je een draadloze Qi ontvanger die ervoor zorgt dat hij de powerbank kan opladen via de 5W Qi lader in het basisstation.

Op dit moment loopt de Kickstarter campagne nog 12 dagen en is er $10.931 opgehaald van de benodigde $11.214. Wees er dus snel bij! De verwachtte levertijd van de CUBE staat op oktober 2019. Hieronder kun je de productvideo van de CUBE nog even checken.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button