tech365
hackers-target world map

Cryptovaluta DDosCoin kun je verdienen door DDos-aanvallen uit te voeren

Het is een nachtmerrie voor bedrijven, de DDos aanval. Door een enorme hoeveelheid pakketjes te sturen naar een webserver kun je er uiteindelijk voor zorgen dat hij onbereikbaar wordt. Waar je vroeger er nog best wel slim voor moest zijn om een dergelijke aanval uit te voeren, staan er nu mensen in de rij om dit voor je te doen. Oh, en ze verdienen er zelfs nog geld mee.

De DDos-aanval is de afgelopen jaren misschien wel de meest gebruikte manier om websites en diensten plat te leggen. We zagen het eerder bij VISA, PayPal en zo’n beetje iedere website van de Amerikaanse overheid. Op het Darknet is het mogelijk om criminelen in te schakelen om een dergelijke aanval voor je uit te voeren. Met de komst van de nieuwe cryptovaluta DDosCoin wordt het ineens heel aantrekkelijk voor mensen om een dergelijke aanval op te zetten. Ze krijgen er namelijk gewoon voor betaald.

Assistent professor Eric Wustrow van de universiteit van Colorado ontwikkelde samen met Master student Benjamin VanderSloot  van de universiteit van Michigan een platform dat de mogelijkheid biedt om TLS webserver aan te vallen. Wanneer een TLS connectie wordt bevestigd, dan verdient de aanvaller hier DDosCoins mee. Je kunt met de cryptovaluta zelf nog niets kopen. Het is echter wel mogelijk om ze in te wisselen tegen Bitcoin.

Het gehele systeem is erg goed uitgedacht en zorgt voor een betaling naar aanleiding van een bewijs van succesvol uitgevoerd werk. Je krijgt dus precies waar je voor betaald. Het gevaar is echter wel dat zo’n beetje iedere gek nu in staat is om een aanval te bestellen tegen een website. In het huidige platform schijnt een limiet te zitten om de impact niet et heftig te maken, maar wanneer iemand het platform namaakt kan dit gewoon zonder limiet.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen